Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’dan Gaziler Günü Mesajı Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’dan Gaziler Günü Mesajı

Bilecik'te son günlerde artan sinek yoğunluğu, özellikle kapalı pazarda esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Gündüzleri karasinek, geceleri ise sivrisineklerin yoğun olarak görülmesi, vatandaşları çileden çıkarıyor. Bu durum, her hafta pazartesi günü Hürriyet Mahallesinde kurulan kapalı pazarda da gözlemlendi. Pazar alanı, adeta sinek istilasına uğrarken, pazarcılar ve alışverişe gelen vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Bir mısır tezgahında onlarca sineğin bulunduğunu gören bir vatandaş, "Belediyenin gerektiği kadar ilaçlama yapmadığı açıkça ortada. Özellikle TOKİ bölgesinde ilaçlama araçları haftada bir geliyor" diyerek, belediyenin ilaçlama çalışmalarının yetersiz kaldığını dile getirdi.

Vatandaşlar, sineklerin kent genelinde ciddi bir rahatsızlık oluşturduğunu ve bu durumun sağlık açısından tehlike yarattığını belirtti. Kent merkezindeki mahallelerde her sabah ve akşam düzenli ilaçlama yapılması gerektiğini savunan vatandaşlar, haftada sadece iki kere yapılan ilaçlama çalışmalarının yeterli olmadığını ifade ettiler.

Sinekle mücadelede daha etkin önlemler alınması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, belediyeden bu konuda acil çözüm beklediklerini belirttiler. Belediye yetkililerinin bu konuda nasıl bir adım atacağı ise merak konusu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı