ÖZEL HABER/ Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Bademlik Camii'ye gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Bademlik Camii minaresinin devrilmesi üzerine olay yerine gelen Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, basın mensuplarına konuştu:

Nijer'deki Rus askerleri ABD ordusunun bulunduğu hava üssüne girdi. Nijer'deki Rus askerleri ABD ordusunun bulunduğu hava üssüne girdi.

"Bademlik Camii'nin önündeyiz şuanda, çift minareliydi bu. Bir tanesi yıkıldı yoğun rüzgardan. Teyakkuz halindeydik zaten bugün rüzgarlı olacağı belliydi ama bu kadar beklenmiyordu tabii. Görmediğimiz yıkımlar gerçekleşti, şehir içinde ağaçlarımız yıkıldı. Şuanda bütün belediyemize ait, kamuya ait yerleri kapattık, girişleri yasakladık kaleyi kapattık. Ekiplerimizin hepsi teyakkuz halinde şuanda sahadalar. Bütün Çankırı'da araçlarla gezerek yıkılan ağaçları kaldırıyorlar, vatandaşı uyarıyorlar. Sosyal medyadan da yayınlamışlar. Diğer minarede de sıkıntılar var sallanıyor, bunun için tedbirimizi aldık. Binaları da emniyetimizle beraber boşaltıyoruz. Allah muhafaza onların üzerine de yıkılabilir. Biraz önce de sahayı gezdim ben. Sökülebilecek, yıkılabilecek özellikle çatı üzerinde yapıları uyarıyoruz. Vatandaşlara sokağa çıkmama noktasında uyarılarda bulunuyoruz. Cenab-ı Allah daha büyük felaketler yaşatmasın, bu bir afet. Şuanda bekliyoruz bakalım ama rüzgar hala esiyor. Tüm ekiplerimiz, emniyetimiz, biz de belediye olarak hepimiz sahadayız şuanda. Vatandaşlarımızın can güvenliği noktasında sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Bir basın mensubundan gelen elektrik kesintisiyle ilgiliyi soruya ise Esen, "Muhtemelen trafolarda bir sıkıntı yaşanıyor rüzgardan ötürü. Ya da teller birbirine değdi şase yaptı bilmiyorum. Şükür ki can kaybımız yok ufak tefek yaralanmalar var. Rüzgarın dinmesini bekliyoruz ondan sonra mevcut deforme olan yerlerde tadilatını veya sökümünü gerçekleştiririz. İnşallah bir an evvel geçer." şeklinde cevap verdi

Muhabir: Şulenaz Durlanık-Recep Arslan