Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Çavuşoğlu, köpek sahiplenmeye gelen genç hayvan severlerle sohbet ederek, tesisteki köpek ve kedi pansiyonlarını, serbest gezi alanlarını, köpek padoklarını, kedi evlerini, ameliyathaneleri ve poliklinik servislerini inceledi. Ayrıca, tedavi gören sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendi ve tesiste tedavi sürecindeki peçeli baykuş ve leylek hakkında bilgi aldı.

İran ve Katar'dan Gazze'deki Savaşı Durdurma Çağrısı: "İslam Ülkeleri Bir Araya Gelmeli" İran ve Katar'dan Gazze'deki Savaşı Durdurma Çağrısı: "İslam Ülkeleri Bir Araya Gelmeli"

Başkan Çavuşoğlu, seminer salonunda merkezde yürütülen çalışmalar, kısırlaştırma programları ve genel işleyiş hakkında bilgi aldı. Ziyaretinde, sokak hayvanlarına her zaman sahip çıkacaklarının altını çizen Çavuşoğlu, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Merkezde sokak hayvanlarına ilk kabul noktasında tarama yapılarak, ihtiyaç duyulan bakım ve tedavi işlemleri gerçekleştiriliyor. Serbest gezi alanlarının bulunduğu tesiste, yavru hayvanlar ayrı bir bölümde korunarak büyük hayvanların arasında ezilmeleri önleniyor. Ayrıca, sokak hayvanlarıyla vakit geçirmek isteyen vatandaşlara da imkan sağlanıyor.

Başkan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu dünya hepimizin. Sevimli dostlarımıza başta çocuklarımız olmak üzere insanlarımızın bakış açısını olumlu bir şekilde yönlendirecek tesise sahibiz. Kalifiye personel ve ekiplerimizle ve canbulans hizmet aracımızla tesisimiz can dostlarımıza her zaman hizmet vermeye devam edecek. Tüm hemşehrilerimize sesleniyorum. Sevimli dostlarımızı yalnız bırakmayalım. Onları kaderlerine, sokaklara bırakmayalım. Çocuklarımızı buraya getirelim. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarını sahiplendiriyoruz. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayalım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı