ÖZEL HABER/ Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, ilçede sivil toplum kuruluşu eksikliği nedeniyle tarımsal destekleme hibe programlarından yeterince faydalanamadıklarını belirtti. Bazı desteklerin kooperatifler üzerinden sağlandığını vurgulayan Bezci, bu durumu aşmak için geçtiğimiz yıllarda işlevsiz hale gelen "Orta Merkez ve Özlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi"nin tasfiye sürecinden döndüğünü açıkladı. 

Başkan Bezci, kooperatifin isminin ve tüzüğünün değiştirildiğini, yeni adıyla "Orta Tarımsal Kalkınma Kooperatifi" olarak tekrar faaliyete geçtiğini ifade etti. Bu adımın, ilçedeki çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşan hemşerilerin tarımsal desteklerden maksimum düzeyde faydalanabilmeleri için önemli olduğunu belirtti.

Başkan Ömer Bezci, Orta Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin Açılışını Yaptı Başkan Ömer Bezci, Orta Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin Açılışını Yaptı

Kooperatifin kurulmasında emeği geçen Yunus Yarımkaya ve diğer katkı sağlayanlara teşekkür eden Bezci, yeni kooperatifin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: Şulenaz Durlanık