ÖZELHABER/Organize Sanayi Bölgesini önemsediğini söyleyen Başkan Bezci, devam eden altyapı çalışmalarının %48 seviyesine geldiğini belirtti.

Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, “Bir ilçenin gelişimi için en önemli şeylerden bir tanesi sanayinin olması. Bizden önceki başkanlar sağ olsunlar böyle bir yatırım kararı çıkartmışlar. OSB'nin kararını çıkartmışlar. Belli bir seviyeye de getirmişler. Biz yaklaşık iki aydır buradayız iki ay öncesine %12 seviyesinde olan altyapı çalışmaları bugün %48 seviyesine yükselmiştir. Allah nasip ederse temmuz ayı altyapı tamamen bitiriyoruz. Ciddi olduğunu düşündüğümüz altı yedi tane firmayla da yer taş yaptık. Yani sayı bundan daha fazla ama ciddi olarak gördüğümüz altı yetenek firma var. Bunların üç tanesi temmuz ayında temel açacaklar burada bir tanesinin inşaat ruhsatı için bugün müracaatta bulundu. Bugün inşaat ruhsatını keseceğiz. Seneye temmuz ayında burada fabrika bacaları tütmeye başlayacak Allah'ın izniyle. Bana şöyle bir teklifle geldi insanlar. Dediler ki ben başkan olduktan sonra burayı ihtisas OSB yapalım. Ciddi bir oyuncak imalatçı çevremiz var. Onlar geldiler bize bunu söylediler fakat bizden önce söz verilmiş sektörler vardı. Dolayısıyla bütün sektörlere açtık burayı Tabii gelecekler ama bu ihtisas OSB olmanın bir takım avantajları varmış onlar ondan faydalanmak için böyle bir teklifte bulundular. Burada oto yedek parça, kumaş, paketleme, küçük ev aletleri imalatı yapacak. Fabrikalara tahsis ettik şu ana kadar olan yerlerimizi.” Dedi.

3 bin kişinin yaşadığı Orta ilçesinde altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam eden organize sanayi bölgesindeki fabrikaların faaliyete geçmesiyle ilçeye tersine göç yaşanması hedefleniyor. Çankırı 'nın Orta ilçesinde 2016 yılında projesine başlanılan OSB deki altyapı çalışmalarının Temmuz ayında bitmesi hedefleniyor.

 “Tersine göç planlıyoruz”

Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, “Bizim orta’nın insanı Köylerle birlikte Ankara'da İstanbul'da nüfusu yani biz çok göç verdik. Benim çocukluğumda burada altı yedi bin nüfus vardı şimdi buranın nüfusu üç bin. Bu giden vatandaşlarımızın bir kısmı orada başarılı oldu. Güzel ticaretler yaptılar ama bir kısmı da başarılı olamadı. Ya da ticaretleri bozuldu. Şimdi bu insanların çocukların büyük bir ortaya gelmek istiyorlar. Onların beklentileri ortada bir iş sahası ve konut. Biz adayken de ben şunu söylüyordum. Biz fabrika bacalarıyla birlikte inşaat duvarlarını da yükselteceğiz dedik.” İfadelerinde bulundu.

Orta Belediye Başkanı Bezci, Moğolistan'da Türk izlerini araştıran Yüşra Keleş’i ağırladı Orta Belediye Başkanı Bezci, Moğolistan'da Türk izlerini araştıran Yüşra Keleş’i ağırladı

“Bir sosyal konut projemiz var”

Başkan Bezci, “Bir sosyal konut projemiz var yerini tespit ettik ama nasıl yapacağımızın tam kararını vermedik. Mütahhit’e mi verelim? Yoksa biz ön taraf toplayıp peyderpey mi yapalım? Bunu mecliste arkadaşlar bir de karar verip bir an önce bunun çalışmalarına başlayacağız. Hani tersine göç planlıyoruz ve şu ana kadar da yaklaşık dört yüz beş yüz kişiyle de irtibata geçtik. Burada başka bir konuya daha değineyim. Burada Orta Belediyesi Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim Kültür Vakfı kuracağız. Belediye adına. Orada bir ciddi bir kaynak oluşturacağımızı düşünüyoruz. İstanbul'daki zenginlerimizden, iş adamları, dostlarımızdan kaynaklı bu insanların taşınmasını biz üstleneceğiz. Ben ortaya geleceğim iş var, ev var diyen vatandaşın taşınmasını da biz karşılayacağız kalkınmada altıncı bölge. Fakat OSB şartları oluştuğunda altıncı bölge şartlarından faydalanıyor. Tunceli'de fabrika açmakla ortada fabrika açmak arasında hiç fark yok avantajlar açısından. Ve biz limanlara iki yüz elli kilometre mesafedeyiz İstanbul'a dört yüz kilometre Ankara'ya yüz kilometre mesafede bir ilçeyiz. Yani lokasyon olarak da bu işler için çok uygunuz ve biz yerel yönetimler olarak hem kendi adıma belediye başkanı hem de kaymakam bey adına buraya gelecek yatırımcının her türlü emrinde olacağız. Yeter ki gelsinler burada bir istihdam yaratsınlar, katma değer üretsinler. İlçenin değerini yükseltsinler seneye Temmuz'da inşallah fabrika bacalarından dumanlar çıkacak.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: Berkay Tozlu