Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremzedeler için yapılan konutların bir an önce teslim edilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Bakan Kurum, depremin etkilediği 11 il arasında yer alan Kilis'e ziyaret gerçekleştirdi. İl Koordinasyon Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Deprem konutlarını bir an önce vatandaşlarımıza teslim etme arzusu ve kararlılığıyla çalıştıklarını" belirterek Kilis halkına müjde verdi. Kilis'e 500 yeni sosyal konut kazandıracaklarını ve başvuruların 1 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Narin Güran cinayeti üzerine sert açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Narin Güran cinayeti üzerine sert açıklamalar

Bakan Kurum, "Bizim için Kilis çok değerli bir şehir. Depremin ardından ilk önceliğimiz depremzedeler oldu. Bu süreçte hiçbir zaman durmadık, evlerin bir an önce verilmesi için çalıştık. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Şu anda 21. yüzyılın en büyük konut seferberliğini yürütüyoruz. 11 ilde 276 bin konut inşası devam ediyor" dedi.

Kurum ayrıca, "Bugüne kadar 76 bin konutu teslim ettik. 2025 yılına kadar hiçbir depremzede kardeşimizin evsiz kalmaması için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kilis'e 500 yeni sosyal konut kazandırılacağını da vurgulayan Bakan Kurum, "Kilis'in stratejik önemini destekleyecek adımlar atıyoruz. Bu yıl sonuna kadar afetzedelerin tamamı yeni konutlarına kavuşacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı