Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Başkanı Remy Rioux ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmede, 6 Şubat depremlerinden sonra gerçekleştirilen inşa ve iyileştirme çalışmalarından iklim değişikliğiyle mücadeleye kadar birçok önemli konu ele alındı.

Bakan Kurum, deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Bu süreçte dostlarımızın unutamayacağımız dayanışma örneklerine şahit olduk. Fransız Kalkınma Ajansı'na desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar 76 bin yeni konut ve iş yerinde depremzede kardeşlerimiz oturmaya başladılar. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz. 2025 yılının sonuna kadar teslim edilmemiş tek bir konut veya iş yerimiz kalmayacak" şeklinde konuştu.

Ayrıca, AFD ve Dünya Bankası'nın eş finansmanı ile Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek 'Kırsal Deprem Konutlarının Yapılması Projesi'ne büyük önem verdiklerini vurgulayan Bakan Kurum, iş birliği çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

İklim değişikliğinin global bir sorun olduğuna dikkat çeken Kurum, Türkiye olarak millet bahçeleri, ekolojik koridorlar ve ormanlaştırma çalışmalarıyla yeşil alanları artırmaya yönelik hızla hareket ettiklerini kaydetti. Ayrıca, 2023 yılından itibaren Türkiye'de Yeşil Taksonomi Sistemi'nin kurulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Çankırı’da Temmuz Ayı İhracatı Azaldı, İthalat Yükseldi: TÜİK Verileri Açıklandı Çankırı’da Temmuz Ayı İhracatı Azaldı, İthalat Yükseldi: TÜİK Verileri Açıklandı

Görüşmede, Fransız Kalkınma Ajansı Başkanı Remy Rioux da Türkiye'nin afet sonrası yürüttüğü inşa ve iyileştirme çalışmalarını övgüyle değerlendirdi. Rioux, Türkiye'nin iklim değişikliği konusundaki adımlarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı