Hukukçu, akademisyen ve siyasetçi olarak tanınan Bahadır Erdem merak konusu oldu. Bu yazıda Bahadır Erdem'in hayatını ve kariyerini detaylı biçimde ele alacağız.

Bahadır Erdem kimdir?

Bahadır Erdem, 24 Nisan 1966’da İstanbul’da doğmuştur. Eğitimine TED Ankara Koleji’nde başlamış ve 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Özel Hukuk alanında yüksek lisans ve doktora yaparak devam etmiştir.

Erdem, yüksek lisans tezini “Türk Milletlerarası Usul Hukuku’nda Tebligat” üzerine yazmış, doktora tezinde ise “Patent Hakkının Korunmasına ve Patent Hakkına İlişkin Sözleşmelere Uygulanacak Hukuk” konusunu işlemiştir. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde milletlerarası özel hukuk alanında profesör unvanını almıştır. Profesörlük kariyerinin yanı sıra, birçok uluslararası ticari uyuşmazlıkta ICC hakemi olarak görev yapmaktadır.

Siyasi kariyerine İYİ Parti’de Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı olarak başlayan Erdem, bu görevde üç yılı aşkın bir süre çalıştıktan sonra, 10 Kasım 2023’te partiden ayrıldığını duyurmuş ve 7 Mayıs 2024 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmıştır. Siyasi kariyeri boyunca, Türkiye’nin hukuk politikaları üzerinde önemli katkılarda bulunmuş ve birçok yasa tasarısının hazırlanmasına katkı sağlamıştır.

Erdem, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk resmi üyesi olarak Özel Hukukun Uyumlaştırılmasına İlişkin Uluslararası Enstitü’nün (UNIDROIT) Yönetim Konseyi’ne seçilmiştir. 2014-2019 yılları arasında bu görevde bulunmuş ve şu anda UNIDROIT Onursal Yönetim Konseyi üyesidir. 2004-2010 yılları arasında Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu’nda da görev almıştır.

Bahadır Erdem, hem akademik hem de siyasi alanda önemli başarılar elde etmiş bir figürdür. Hukuk alanındaki derin bilgi ve deneyimini, kamu politikalarına yansıtma çabası içinde olan Erdem, Türkiye’nin hukuki altyapısına ve adalet sistemine önemli katkılar sağlamayı hedeflemektedir.

Bahadır Erdem Kimdir

Ozan Arif kimdir? Neden öldü? Ozan Arif kimdir? Neden öldü?

Bahadır Erdem kaç yaşında?

Bahadır Erdem, 24 Nisan 1966 doğumlu olduğu için şu an 58 yaşındadır.

Bahadır Erdem ne iş yapıyor?

Bahadır Erdem, hukukçu, akademisyen ve siyasetçi olarak tanınan bir isimdir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde milletlerarası özel hukuk profesörü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda uluslararası ticari uyuşmazlıklarda tahkim hakemi olarak da çalışmaktadır.

Siyasi kariyerinde, İYİ Parti’de Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı olarak görev yapmış ve 2024 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmıştır. Ayrıca, Aile Hukuku Derneği’nin kurucusu ve başkanıdır.

Bahadır Erdem evli mi?

Bahadır Erdem'in özel yaşamı hakkında detaylı bilgi bulunmuyor. 

Bahadır Erdem nereli?

Bahadır Erdem, 24 Nisan 1966'da İstanbul'da doğmuştur fakat aslen nereli olduğu bilinmemektedir.

Kaynak: Haber Merkezi