Bakırköy'ün yeni Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu'nun babası merak konusu oldu. Bu yazıda Ayşegül Ovalıoğlu'nun babasıyla ilgili ulaşılabilir tüm bilgileri bulabileceksiniz.

Ayşegül Ovalıoğlu babası nereli?

Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu'nun babası Mustafa Özdemir'dir. Mustafa Özdemir'in nereli olduğu hakkında bir bilgi bulunmasa da, 1972’den itibaren İstanbul'daki belediyelerde görev yaptığı bilinmektedir. 

Ayşegül Ovalıoğlu Kim

Ayşegül Ovalıoğlu kimdir?

Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu 1975 yılında İstanbul'da dünaya gelmiş, beyin ve sinir cerrahisi doçenti ve akademisyendir. 1988'de Bakırköy'e taşındıktan sonra Özel Üsküdar Fen Lisesi'ni bitirdi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İhtisas eğitimini Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak 2020'de Beyin ve Sinir Cerrahisi Doçenti unvanını aldı.

Harvard, Zürih ve Florida Üniversitelerinde akademik çalışmalarını sürdüren Ovalıoğlu, Avrupa Beyin Cerrahisi Dernekleri Birliği’nin eğitim programına katıldı. İstanbul Valiliği tarafından Takdirname ile ödüllendirilmiş ve Harvard Üniversitesi çalışmaları TÜBİTAK ve Türk Nöroşirürji Derneği tarafından bursla desteklenmiştir. Bilimsel yayınları arasında 22 makale, 52 bildiri ve 7 kitap bölümü bulunmaktadır.

Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli? Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli?

Ayşegül Ovalıoğlu

Ailesi, siyasi ve belediyecilikle tanınmaktadır; dedesi Abdullah Soğuksu 1953'te CHP üyesi olmuş, babası Mustafa Özdemir ise 1972’den itibaren İstanbul'daki belediyelerde görev yapmıştır. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, çevre dostu bir yaşam sürer, organik tarım ve meyve yetiştiriciliği ile ilgilenir, ayrıca yüzme, kayak ve doğa sporlarıyla uğraşır. Meslektaşı Doç. Dr. Cem Ovalıoğlu ile evli olup, Elif ve Zeynep adında ikiz çocukları vardır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi