Ayhan Erel, avukatlık mesleğini icra etmekte olup, aynı zamanda siyasetle de ilgilenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yapmış, ardından avukatlık kariyerine başlamıştır. Siyasi alanda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Parti'de çeşitli görevlerde bulunmuş, 27. dönem Aksaray milletvekili olarak da görev yapmıştır.

Ayhan Erel kimdir?

Ayhan Erel, 1 Ocak 1957'de Kırıklı'da doğdu. Eğitim hayatına Bursa Eğitim Enstitüsü’nde başlayarak 1980 yılında mezun oldu. Daha sonra 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden diplomasını aldı.

1982 ile 2005 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 1997 yılından itibaren Aksaray Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yapmaktadır. Ayrıca, Aksarayspor ve Aksaray Barosu'nun yönetim kurullarında görev aldı.

Siyasi kariyerine 2007 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray milletvekili aday adayı olarak başladı. 2009-2012 yılları arasında MHP Aksaray belediye meclis üyesi olarak hizmet etti. 2014-2016 yılları arasında MHP Aksaray il başkanlığı görevini üstlendi ve 2016 yılında MHP olağanüstü kurultay çağrı heyeti başkanlığı yaptı. 2017 yılında İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu’na katıldı. Son olarak, 27. dönem Aksaray milletvekili olarak görev yaptı ancak partisinden istifa etti.

Evli ve iki çocuk babası olan Ayhan Erel, eğitim, hukuk ve siyaset alanlarındaki deneyimleri ile tanınan önemli bir isimdir.

Ayhan Erel Kimdir

Ayhan Erel nereli?

Ayhan Erel, 1 Ocak 1957 tarihinde Kırıklı'da doğmuştur. Bu sebeple aslen Kırıklılı olduğu düşünülmektedir.

Ayhan Erel kaç yaşında?

Ayhan Erel, 1 Ocak 1957 doğumlu olduğuna göre 2024 itibarıyla 67 yaşındadır.

Ayhan Erel ne iş yapıyor?

Ayhan Erel, siyasetçi, avukat ve öğretmendir. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra 1997 yılında avukatlık mesleğine adım atmıştır. Ayrıca, siyaset alanında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Parti gibi partilerde çeşitli görevler üstlenmiştir. 27. dönem Aksaray milletvekili olarak da görev yapmaktadır.

Ayhan Erel evli mi?

Ayhan Erel evli ve iki çocuk babasıdır.

Ayhan Erel'in kariyeri

Ayhan Erel, kariyerine eğitim alanında başlamış ve 1980 yılında Bursa Eğitim Enstitüsü’nden mezun olmuştur. 1982-2005 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yapmıştır. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1997 yılından itibaren Aksaray Barosu’na kayıtlı avukat olarak çalışmaya başlamıştır.

Testo Taylan kimdir? Nereli, kaç yaşında? Testo Taylan kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Siyasi kariyerine 2007 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray milletvekili aday adayı olarak adım atan Erel, 2009-2012 yılları arasında MHP Aksaray belediye meclis üyesi olarak görev yapmıştır. 2014-2016 yılları arasında MHP Aksaray il başkanı olarak görev yapmış ve 2016 yılında MHP olağanüstü kurultay çağrı heyeti başkanlığı görevini üstlenmiştir.

2017 yılında İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi olarak da görev alan Ayhan Erel, 27. dönem Aksaray milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunmuştur. Siyasi kariyeri boyunca aktif bir rol oynamış ve çeşitli komisyonlarda yer almıştır.

Kaynak: Haber Merkezi