Çankırı’da Motosikletler İçin Bilinçlendirme ve Denetim Başladı Çankırı’da Motosikletler İçin Bilinçlendirme ve Denetim Başladı

Avusturya'da halk, yeni hükümeti belirleyecek genel seçimler için 07:00 itibarıyla sandık başına gitmeye başladı. Ülkede 6,3 milyonun üzerinde seçmen bulunurken, oy verme işlemleri 17:00'de sona erecek. Posta yoluyla yapılan oylamalar ve erken kapanan sandıklardaki oy sayımlarıyla ilgili tahminlerin, sandıkların kapanmasından kısa bir süre sonra açıklanması bekleniyor.

Seçim öncesi yapılan anketlerde, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) önde görünüyor. Daha önce hükümette yer almasına rağmen, ulusal bir oylamada birinci olmayı başaramayan FPÖ, lideri Herbert Kickl’in önderliğinde popülaritesini artırdı. Kickl, göç, enflasyon ve Covid-19 kısıtlamalarına yönelik eleştirilerle destek topluyor ve parti şu an kamuoyu yoklamalarında yüzde 27'lik bir destek alıyor. Ayrıca, Rusya dostu olarak bilinen FPÖ, Avusturya'nın tarafsızlığını savunarak AB’nin Moskova'ya yönelik yaptırımlarına karşı çıkıyor.

Anketlerde FPÖ’nün gerisinde kalan iktidardaki muhafazakar Halk Partisi (ÖVP), son haftalarda farkı kapatmayı başardı. "Kaos yerine istikrar" vaadiyle kampanya yürüten ÖVP, son anketlerde yüzde 25 oranında destek buldu. 2019'daki son genel seçimlerde ise yüzde 37,2 oy alarak birinci parti olmuştu.

Seçim sonuçlarına göre, hangi parti önde olursa olsun mutlak çoğunluğun sağlanması beklenmiyor. Ancak, kazanan parti koalisyon hükümeti kurma hakkını elde edebilir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı