Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları'nın 15. Olağan Kurultayı, 4 Ağustos'ta Ankara ATO Congresium'da gerçekleştirildi. Kurultayda, Kadın Kolları Genel Başkanlığı için iki aday yarıştı. 662 delegenin oy kullandığı seçimde, Asu Kaya 487 oy alarak CHP Kadın Kolları Başkanı seçildi. Mevcut başkan Aylin Nazlıaka ise 139 oyda kaldı. Kurultay sonrasında ise CHP’nin yeni Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya merak konusu oldu.

Asu Kaya kimdir?

Asu Kaya, 1976 yılında Osmaniye’de dünyaya geldi. İlk eğitimini Osmaniye Atatürk İlköğretim Okulu'nda aldıktan sonra, orta ve lise öğrenimini Osmaniye'nin ilk yabancı dilde eğitim veren okulu olan Özel Bahçeli Koleji'nde tamamladı ve 1993 yılında mezun oldu.

1993-1995 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde eğitim aldıktan sonra, 1995 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçti. 2001 yılında tıp eğitiminin ardından mezun olan Kaya, ilk olarak Osmaniye’deki Verem Dispanseri'nde hekim olarak göreve başladı. 2008 yılında Düziçi ilçesindeki Ellek beldesinde aile hekimi olarak çalışmaya başlayan Kaya, aynı yıl Osmaniye Merkez Karaboyunlu Aile Sağlığı Merkezi'nde de göreve başladı ve bu görevini 2023 yılına kadar sürdürdü.

Asu Kaya Kimdir

Kaya, 2016-2020 yılları arasında Osmaniye Tabip Odası Başkanlığı yaparak sağlık camiasında önemli bir rol üstlendi. 2020-2022 yılları arasında Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey delegeliği görevine seçildi ve 2022 yılında üçüncü kez Osmaniye Tabip Odası Başkanı olarak göreve getirildi.

Kaya'nın sivil toplum çalışmalarında da aktif bir rolü bulunmaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve TEMA Vakfı üyesidir. Ayrıca Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Genel Sağlık-İş Sendikası’na üyedir. Türk Tabipler Birliği Osmaniye Tabip Odası Başkanlığı döneminde, CHP ve Osmaniye Tabip Odası arasında “YAŞAMHAK Projesi” işbirliği ile kadın ve çocuk haklarının korunmasına yönelik önemli projelerde yer aldı.

Asu Kaya’nın sağlık alanındaki özverili çalışmaları ve toplumsal katkıları, Osmaniye’nin sağlık ve sosyal hizmetler sahasında önemli bir figür olarak tanınmasına katkıda bulunmuştur.

Asu Kaya evli mi?

CHP’nin yeni Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya'nın evli olup olmadığına dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Urfi Çetinkaya kimdir? Çocuğu var mı? Neden öldü? Urfi Çetinkaya kimdir? Çocuğu var mı? Neden öldü?

Asu Kaya kaç yaşında?

Asu Kaya, 1976 yılında dünyaya gelmiştir. Buna göre Kaya, 2024 yılı itibarıyla 48 yaşındadır.

Asu Kaya Kaç Yaşında

CHP’nin yeni Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları'nın 15. Olağan Kurultayı, 4 Ağustos'ta Ankara ATO Congresium'da gerçekleştirildi. Kurultayda, Kadın Kolları Genel Başkanlığı için iki aday yarıştı. 662 delegenin oy kullandığı seçimde, Asu Kaya 487 oy alarak CHP Kadın Kolları Başkanı seçildi. Mevcut başkan Aylin Nazlıaka ise 139 oyda kaldı.

Kurultay öncesinde, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve eğitimci Birsen Bayar, adaylıktan çekildiklerini duyurarak Nazlıaka'ya destek verdiklerini açıkladı. Merve Kır, seçim sürecinde yaptığı açıklamada Asu Kaya’yı eleştirerek, “İstanbul Sözleşmesi feshedildikten sonra Asu Kaya’yı Danıştay’da göremedik” şeklinde ifadelerde bulundu.

Yeni seçilen Asu Kaya'nın başkanlığı altında CHP Kadın Kolları'nın gelecekteki çalışmaları merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi