DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu gündeme geldi. Bu yazıda "Arzu Çerkezoğlu kimdir?", "Arzu Çerkezoğlu aslen nereli?", "Arzu Çerkezoğlu aslen ne iş yapıyor?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Arzu Çerkezoğlu kimdir?

Arzu Çerkezoğlu, 11 Ağustos 1969’da Artvin’in Şavşat ilçesinde doğdu. Tam adı Arzu Atabek olan Çerkezoğlu, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı ve 1992 yılında mezun olarak pratisyen hekim olarak çalışmaya başladı. 2004 yılında patoloji ihtisasını tamamladı ve özel bir işyerinde hekimlik yapmaktadır.

Üniversite yıllarında öğrenci hareketlerinde aktif olarak yer aldı ve 1989 yılında öğrenci derneklerinin kuruluşunda bulundu. İstanbul Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun (İÖDF) kurucu genel sekreterliğini yaptı. Hekimlik mesleğine başladıktan sonra sağlık emekçilerinin sendikal mücadelesine katıldı. Tüm Sağlık Sen ve ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nda (SES) üç dönem şube başkanlığı yaptı.

Kamu görevinden ayrıldıktan sonra 2001 yılında Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası’na (Dev Sağlık-İş) üye oldu. Bu sendikada iki dönem genel sekreterlik ve genel başkanlık görevlerinde bulundu. 2001 yılından beri DİSK Devrimci Sağlık-İş çatısı altında mücadele eden Çerkezoğlu, 2004-2007 yılları arasında sendikanın genel sekreterliğini yaptı ve 2007 yılından itibaren genel başkanlık görevini yürüttü.

Arzu Çerkezoğlu, doktor Ali Çerkezoğlu ile evlidir ve bir kız çocuğu vardır.

7 Nisan 2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda 181 delegenin oyunu alarak DİSK Genel Sekreteri seçildi ve DİSK yönetim kurulunda yer alan ilk kadın oldu. Nisan 2018’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir milletvekilliği aday adaylığı için DİSK Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Kani Beko’nun yerine 29 Mayıs 2018’de yapılan oylamada DİSK Genel Başkanı seçildi.

Başkan olduktan sonra, kadın işçilerin örgütlenme mücadelesinin güçlenmesi ve temsiliyetlerinin artırılması konusunda önemli adımlar atmayı hedeflediğini belirtti. Çerkezoğlu, Gezi Parkı protestoları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından “aşırı sendikacı” olarak nitelendirildi ve Haziran 2016’da Diyarbakır’da yaptığı bir konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı, ancak daha sonra serbest bırakıldı.

Arzu Çerkezoğlu Kimdir

Arzu Çerkezoğlu aslen nereli?

Arzu Çerkezoğlu, aslen Artvin'in Şavşat ilçesindendir.

Arzu Çerkezoğlu aslen ne iş yapıyor?

Arzu Çerkezoğlu, hekimlik mesleğini yürütmekte ve ayrıca sendikal mücadelesiyle tanınan bir sendika lideridir. DİSK Genel Başkanı olarak da görev yapmaktadır.

Abdullah Çatlı kimdir? Nasıl öldü? Abdullah Çatlı kimdir? Nasıl öldü?

Arzu Çerkezoğlu evli mi?

Arzu Çerkezoğlu, doktor Ali Çerkezoğlu ile evlidir.

Arzu Çerkezoğlu kaç yaşında?

Arzu Çerkezoğlu, 11 Ağustos 1969 doğumlu olduğuna göre şu anda 55 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi