Oyun, Güngör Dilmen'in kaleme aldığı ve Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği bir eserdir. Sahne, PTT kavşağında kurulmuş ve Ardahan Vali Yardımcısı Şahin Demir, Belediye Başkanı Faruk Demir ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşmiştir.

Vali Yardımcısı Demir, oyunun keyifli ve serin bir havada izlenmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek konuşmasını yapmıştır. Organizasyonun, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç'un katkılarıyla gerçekleştirildiği de İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede tarafından vurgulanmıştır.

Bursa’da Cantık Yeme Maratonu: Cemil Bakırtaş Altınla Taçlandı Bursa’da Cantık Yeme Maratonu: Cemil Bakırtaş Altınla Taçlandı

Oyunun konusu ise güneş tanrısı Apollon ile doğa tanrısı Pan arasındaki güç ve ustalık tartışmasının, Frigya Kralı Midas'ın hakemliğinde düzenlenen bir yarışmaya taşınmasıdır. Apollon'un mağlup olması üzerine öfkelendiği ve Midas'ın kulaklarını eşek kulağına dönüştürerek cezalandırdığı bu hikaye, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilmiştir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı