Yıldız Futbolcu Arda Turan ve babası gündeme geldi. Bu yazıda "Arda Turan nereli?", "Arda Turan babası kim?", "Arda Turan babası ne iş yapıyor?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Arda Turan nereli?

İstanbul'da dünyaya gelen Ard Turan, aslen Edirneli'dir. 30 Ocak 1987 tarihinde İstanbul'da doğan Arda Turan Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olarak tanınır. Hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kariyerinde büyük başarılara imza atan Turan, özellikle sol kanat mevkiindeki performansıyla dikkat çekmiştir. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Eyüpspor'un teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

Arda Turan, futbol hayatına Altıntepsi Makelspor’da başladı. 1997-2000 yılları arasında bu kulüpte yer aldıktan sonra, 2000 yılında Galatasaray'a transfer oldu. Genç yaşta yeteneklerini sergileyerek dikkatleri üzerine çeken Turan, 2005-06 sezonunun ikinci yarısında Manisaspor'a kiralandı. Burada ilk profesyonel golünü Ankaragücü'ne karşı attı. Manisaspor'daki başarısının ardından Galatasaray'a geri döndü ve sarı-kırmızılı takımın önemli oyuncularından biri haline geldi.

Arda Turan Nereli

Galatasaray’da geçirdiği yıllar boyunca 190 maçta 44 gol atan Arda Turan, 2007-08 sezonunda Süper Lig, 2004-05 sezonunda Türkiye Kupası ve 2008 yılında Süper Kupa zaferleri yaşadı. 2011 yılında, 12 milyon Euro'luk bonservis bedeli ile Atlético Madrid'e transfer oldu. Bu transfer, Türk futbol tarihinde yurt dışına yapılan en pahalı transferlerden biri olarak kaydedildi. Atlético Madrid'de geçirdiği dört sezonda UEFA Süper Kupa, UEFA Avrupa Ligi, La Liga, Copa del Rey ve Supercopa de España gibi birçok önemli şampiyonluk yaşadı.

Berat Güdül kimdir? Olayı ne? Berat Güdül kimdir? Olayı ne?

6 Temmuz 2015’te, 34 milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona'ya transfer olan Arda Turan, burada da önemli başarılar elde etti. Barcelona ile UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası, La Liga, Copa del Rey ve Supercopa de España şampiyonlukları yaşadı. Ancak, 2017-18 sezonunun ikinci yarısından itibaren İstanbul Başakşehir'e kiralık olarak transfer oldu.

Arda Turan, Türk millî futbol takımında da önemli bir rol oynamıştır. İlk maçına 16 Ağustos 2006’da, 19 yaşında, Lüksemburg ile oynanan özel maçta çıkmıştır. Türkiye formasıyla ilk golünü ise 25 Mayıs 2008’de Uruguay’a karşı attı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin yarı finale yükselmesinde önemli katkılar sağladı ve turnuvanın en iyi oyuncuları arasında gösterildi.

Kariyerinde sayısız başarı ve ödül bulunan Arda Turan, futbol dünyasında iz bırakmış bir isim olarak anılmaktadır. Şu anda Eyüpspor’un teknik direktörlüğünü yaparak, futbol bilgisi ve deneyimini genç yeteneklere aktarmaya devam etmektedir

Arda Turan babası kim?

Ünl Futbolcu Arda Turan'ın babası Adnan Turan'dır. Aslen Edirneli olan Adnan Turan Türk Hava Yolları'ndan emekli olduğu bilinmektedir. Adnan Turan,  Yüksel Turan ile evlidir ve Okan ve Arda adında iki oğlu bulunmaktadır.

Arda Turan Babası Kim

Arda Turan babası ne iş yapıyor?

Arda Turan'ın babası Adnan Turan Türk Hava Yolları'ndan emeklidir.

Kaynak: Haber Merkezi