İran Füzeleri Türkiye Semalarında: Hatay’da Görüntülendi İran Füzeleri Türkiye Semalarında: Hatay’da Görüntülendi

Antalya’da bir dubleks dairede çıkan yangın, korku dolu anlara sahne oldu. Yangın sırasında evde mahsur kalan iki çocuğunu kurtarmak için alevlerin arasına giren anne Neslihan Yayla, küçük oğlu Mert Kaan’ı dışarı çıkarmayı başardı. O anlar, sitenin güvenlik kameralarına saniye saniye kaydedildi.

Olay, dün saat 16.00 sularında Meydankavağı Mahallesi İsmail Cem Caddesi’ndeki 5 katlı apartmanın en üst katında meydana geldi. Anne Neslihan Yayla, ortanca kızı Bilge'yi (14) okuldan almak için evden çıkmıştı. Ancak yaklaşık yarım saat sonra, evde bulunan klimanın iç ünitesinden yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarıyla olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Eve dönen Neslihan Yayla, dairesinin alevler içerisinde olduğunu ve 4 yaşındaki oğlu Mert Kaan’ın içeride mahsur kaldığını gördü. Panik ve korku içinde kalan anne, üzerine su dökerek yangının ortasına girmeye karar verdi.

Duman içerisindeki evin salon kısmında oğlunu bulan Yayla, Mert Kaan’ı kucaklayarak dışarı çıkmayı başardı. Yangın sırasında büyük kızı Özgün Doğa (17) ise panik içinde çatı katından komşu daireye ulaşarak kendi imkânlarıyla dışarı çıktı. İtfaiye ekiplerinin uzun süren müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve Mert ile Özgün, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Yangının çıktığı anlara tanık olan market çalışanı Mustafa Yeşiltaş, "Camlar patlıyordu, üç kişi içeri girdik. Yangın en üst dairede başlamıştı, kapı kapalıydı. Anahtar ile açtığımızda çocukların kim tarafından çıkarıldığını bilmiyorum. Her yer simsiyahtı," dedi.

Yangın sırasında evinin önüne gelmesinin büyük bir şans olduğunu söyleyen anne Neslihan Yayla, “Tam evin köşesine geldiğimde dairemin alevler içerisinde olduğunu gördüm. Koşup direkt yukarı çıktığımda ev yanıyordu. Büyük kızım çatıya çıkmış, oğlum ise salonda kalmıştı," ifadelerini kullandı. 

Kapının açılmasıyla dumanın içeri dolduğunu belirten Yayla, “Başımda bir damacana su dökerek içeri girdim. Oğlumu bulduğumda çok korkmuştu," dedi. Yangının klimanın patlamasından kaynaklandığını düşündüğünü ifade eden Yayla, "Allah kimseye böyle bir acı göstermesin," diyerek şükretti. Yangın anında buraya gelmesinin büyük bir şans olduğunu belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı