Çayırova'da Glütensiz Yemek Yarışması: 13 İlden Aşçılar Hünerlerini Sergileyecek Çayırova'da Glütensiz Yemek Yarışması: 13 İlden Aşçılar Hünerlerini Sergileyecek

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, içinde yolcular bulunan bir halk otobüsünde çıkan yangın büyük bir faciayı önledi. Olay, Hürriyet Caddesi Çakırlar Kavşağı'nda saat 10.00 sıralarında meydana geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 07 AUU 885 plakalı halk otobüsünde dumanların yükseldiğini fark eden otobüs şoförü Ahmet Saral, aracı derhal yol kenarına çekti. Şoför, yolcuları güvenli bir şekilde tahliye ederek otobüsten çıkmalarını sağladı. Yangın durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi ve kısa süre içinde alevler büyüdü. Saral, yangın söndürme tüpüyle ilk müdahaleyi yapmaya çalıştı, ancak alevler kontrol altına alınamadı.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden itfaiye ve polis ekipleri, yaklaşık 30 dakikalık bir çalışma sonucunda yangını söndürdü. Yangının motor kısmından çıktığı öğrenildi. Otobüs kullanılamaz hale gelirken, olayda şans eseri yolculardan hiç kimse zarar görmedi.

Şoför Ahmet Saral, "Otobüsün arkasından dumanlar yükselmeye başladı. Hemen aracı kenara çekip yolcuları tahliye ettim. Yangın tüpüyle müdahale ettim ama yetersiz kaldı. Yoldan geçen bazı tır şoförleri de yardım etti, fakat yangın söndürülmedi. İtfaiye ekipleri yangını başarılı bir şekilde kontrol altına aldı. Otobüs maddi hasar gördü ama yolcularımız güvende" dedi. Polis, yangının sebebini belirlemek üzere soruşturma başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı