Altay Cem Meriç 1991 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Meriç, üniversite eğitimini Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır ve şu anda doktor olarak çalışmaktadır. İnançlarından şüphe ettikten sonra İslam'ı benimseyen Meriç, bunu yaparken kendini Arapça öğrenmeye adadı ve hem klasik hem de modern kaynakları araştırdı. 

Meriç, düşüncelerini ve fikirlerini sosyal medya platformlarında paylaşarak yazma yolculuğuna başladı. Din, toplum ve felsefe gibi modern insanın önemsediği önemli konuları ele alan içerikler oluşturan Meriç "Peygamberliğin İspatı" adlı eseri yazmıştır ve bu eser İnsan Yayınları tarafından yayımlanmıştır. Meriç, ayrıca Tin Yayınevi'nin kurucusudur. Altay Cem Meriç'in mutlu bir evliliği ve iki sevimli kızı bulunmaktadır.

ALTAY CEM MERİÇ KİMDİR?

Altay Cem Meriç, 1991 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aktif olarak hekimlik yapmaya başladı. İtikadi sorgulamalarının ardından yeniden Müslüman olma yolunu seçti.

Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli? Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli?

İngilizce’nin yanı sıra Arapça da öğrenen Meriç, klasik ve modern kaynaklara yönelerek sosyal medya üzerinden modern insanın itikadi meseleleri, sosyal bilimler ve felsefi konular üzerine yayınlar yapmaktadır. "Peygamberliğin İspatı" adlı eseri İnsan Yayınları tarafından yayımlanmış olup, Tin Yayınevi'nin kurucusudur. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Altay Cem Meriç-1

Altay Cem Meriç'in dini ne?

YouTube kanalında İslami ilimler ve felsefe konularında içerik üreten Altay Cem Meriç'in Müslüman olduğu bilinmektedir.

Altay Cem Meriç kitapları

  • Öğrenmeyi Öğrenmek
  • Muhtelif 1 & İslam'a Yönelik İtirazlar ve Cevaplar
  • Peygamberliğin İspatı & Haber Delili

Altay Cem Meriç sosyal medya hesapları

X (Twitter): x.com/altaycemmeric

Instagram: instagram.com/dr.altaycemmeric23.10

Youtube: www.youtube.com/c/AltayCemMERİÇ

Altay Cem Meriç, Instagram'da"dr.altaycemmeric23.10" kullanıcı adıyla 228 bin takipçi kitlesine sahiptir. Ayrıca Youtube'da "Altay Cem Meriç" isimli kanalında 234 bin aboneye, X'te ise "AltayCemMeric" kullanıcı adıyla 188 bin takipçiye sahiptir.

Kaynak: Haber Merkezi