Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir milletvekili Alpay Özalan'ın babası vefatının ardından gündeme geldi. Bu yazıda Alpay Özalan ve babası ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Alpay Özalan babası kimdir?

Alpay Özalan'ın babası Mustafa Özalan'dır. Eski milli futbolcu ve İzmir AK Parti milletvekili Fehmi Alpay Özalan’ın babası Mustafa Özalan, İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti. Mustafa Özalan için 13 Ağustos 2024 tarihinde öğle namazı sonrası Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, milletvekilleri, il müdürleri, spor camiasından birçok isim ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından Mustafa Özalan, Doğançay Mezarlığı’na defnedildi.

Tuğba Yağan kimdir? Ne iş yapıyor? Tuğba Yağan kimdir? Ne iş yapıyor?

Alpay Özalan

Alpay Özalan kimdir?

Fehmi Alpay Özalan 29 Mayıs 1973 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiş, Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olup hem futbolcu hem de teknik direktör olarak tanınmaktadır. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir milletvekilidir.

Futbol kariyerine Altay'da başlayan Özalan, Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa (İngiltere), İncheon United (Güney Kore), Urawa Red Diamonds (Japonya) ve FC Köln (Almanya) gibi kulüplerde oynamıştır. 1992-2008 yılları arasında Millî Takım'da 127 kez forma giymiş, 1993 Akdeniz Olimpiyatları'nda şampiyonluk yaşamış ve 1996'da Dünya Olimpiyat Fair Play ödülünü kazanan ilk Türk futbolcu olmuştur. Premier Lig'de oynayan ilk Türk futbolcusu olan Özalan, 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülük yaşamış ve All Star Team'e seçilmiştir. Aynı turnuvada Japonya'da en iyi yabancı futbolcu ve Asya'nın en iyi defans oyuncusu olarak ödüllendirilmiş, Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na layık görülmüştür.

Futbolculuk kariyerini 2008'de sonlandırdıktan sonra teknik direktörlük yapmış, son olarak Ümit Millî Takım Teknik Direktörlüğü görevini yürütmüştür. 23 Haziran 2016'da Eskişehirspor'un teknik direktörlüğüne atanmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Fehmi Alpay Özalan, Cansel Özzengin ile evlidir.

Kaynak: Haber Merkezi