Azerbaycanlı rapçi Alizade'in babası merak konusu oldu. Bu yazıda Alizade ve babası ile ilgili tüm detaylara ulaşabileceksiniz

Alizade babası kimdir?

Alizade'nin babası hakkında geniş çaplı bilgi bulunmamakla birlikte, Azerbaycanlı rapçinin babasıyla ilgili detaylı bilgiler genellikle kişisel mahremiyet nedeniyle kamuoyuyla paylaşılmamaktadır. Dolayısıyla, babasının adı veya yaşamı hakkında özel bilgiler mevcut değildir.

Turhan Çömez kimdir? Nereli? Turhan Çömez kimdir? Nereli?

Alizade Babası Kimdir

Alizade kimdir?

Asya Alizade 28 Ekim 2000 tarihinde dünyaya gelmiş, sahne adıyla Alizade, Azerbaycanlı rapçi ve şarkıcıdır. Nahçıvan'da doğan ve 11 yaşında Moskova'ya taşınan Alizade, müzik kariyerine 2018'de Rus rapçi Big Baby Tape'in geri vokalisti olarak başladı. 2022'de Türkiye'ye taşınarak Türkçe şarkılar yazmaya başladı ve "Anormal" ve "24/7" gibi şarkılarıyla hızlı bir çıkış yaptı. 2023'te ilk stüdyo albümü Latin Virgin'i yayımladı.

Çocukluk döneminde müziğe olan ilgisi nedeniyle müzik okuluna giden Alizade, Moskova Beşeri Bilimler Üniversitesi'nde eğitim gördü ve öğrenci etkinliklerinde şarkı söylemeye devam etti. Big Baby Tape ile 2019'da yayımladığı "Gucci" adlı parça ile tanınan Alizade, Nicki Minaj, Missy Elliott ve Beyoncé'den ilham aldığını belirtmiştir.

Mayıs 2023'te video kliplerinde "uyuşturucuya özendirme" suçlamasıyla gözaltına alınan Alizade, adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Ancak, yabancı uyruklu olduğu ve suç işlediği gerekçesiyle ülkesine geri gönderilmek üzere geri gönderim merkezine teslim edildi. İşlemler sürerken, polis merkezine düzenli olarak imza vermediği için ikinci kez gözaltına alındı.

Türk internet ünlüsü Berkcan Güven, katıldığı bir programda Alizade ile davalık olduğunu açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi