Ali Murat Kırık, dijital iletişimin önemine vurgu yaparak akademik ve yazılı çalışmalarına yön vermekte ve gençlerin yeni medya platformlarındaki konumlarını incelemektedir.

Ali Murat Kırık kimdir?

Ali Murat Kırık, 1986 yılında İstanbul’da doğmuş ve aslen Malatyalıdır. Eğitim hayatına erken yaşlarda başlayan Kırık, 2004 yılında Özel Bilgi Koleji’nden birincilikle mezun olmuştur. Ardından, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nü yine birincilikle tamamlamıştır.

2009 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyerine adım atan Kırık, 2010 yılında “IP Televizyon Yayın Teknolojisi” konulu yüksek lisans tezini tamamlamıştır. Aynı yıl doktora eğitimine başlamış ve 2013 yılında “Yeni Medya Çağı Çerçevesinde Türkiye’de Televizyondan İnternete Dönüşüm ve Sosyal Paylaşım Ağlarında Gençlerin Konumu” adlı teziyle doktorasını alarak yardımcı doçent unvanını kazanmıştır. 2018 yılından bu yana Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Doçent olarak görev yapmaktadır. Kırık, Yeni Medya, Televizyon Teorileri, Yeni Medyada Yayıncılık Uygulamaları ve Sosyal Medya gibi dersleri öğrencilerine aktarmaktadır.

Akademik çalışmalarının yanı sıra, Ali Murat Kırık Milat Gazetesi’nde teknoloji ve eğitim üzerine yazılar yazmakta ve Türkiye Gazetesi’ndeki “Geniş Açı” köşesinde ayda bir teknoloji üzerine makaleler kaleme almaktadır. Ulusal medyada, sosyal medya, yeni medya ve siber güvenlik konularında uzman görüşleri ile dikkat çekmektedir.

Ali Murat Kırık, 100’ün üzerinde makale yayımlamış ve 9 adet kitap kaleme almıştır. Google Scholar sıralamasında en çok atıf alan akademisyenler arasında yer almakta ve AD Scientific Index 2021 araştırmasına göre en çok atıf alan akademisyenler listesinde 5,181’inci sırada bulunmaktadır.

Hande Sarıoğlu kimdir? Nasıl ünlü oldu? Hande Sarıoğlu kimdir? Nasıl ünlü oldu?

Ali Murat Kırık Kimdir

Ali Murat Kırık kaç yaşında?

Ali Murat Kırık, 1986 yılında doğduğuna göre 2024 itibarıyla 38 yaşındadır.

Ali Murat Kırık nereli?

Ali Murat Kırık, aslen Malatyalıdır. Ancak 1986 yılında İstanbul'da doğmuştur.

Ali Murat Kırık ne iş yapıyor?

Ali Murat Kırık, akademisyen ve eğitimci olarak çalışmaktadır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde doçent unvanıyla görev yapmaktadır. Ayrıca, Yeni Medya, Televizyon Teorileri, Yeni Medyada Yayıncılık Uygulamaları ve Sosyal Medya derslerini vermektedir. Bunun yanı sıra, teknoloji ve eğitim alanında yazarlık yapmakta ve çeşitli medyalara danışmanlık yapmaktadır.

Ali Murat Kırık evli mi?

Ali Murat Kırık'ın özel hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Evli olup olmadığıyla ilgili kesin bir bilgi yok.

Kaynak: Haber Merkezi