Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki'nin annesi merak konusu oldu. Bu yazıda "Aleyna Tilki'nin annesi kimdir?", "Aleyna Tilki'nin annesi nereli?", "Aleyna Tilki'nin annesi ne iş yapıyor?", "Aleyna Tilki kimdir?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Aleyna Tilki'nin annesi kimdir?

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel'dir. Havva Öztel, 1978 doğumlu olup, pop müzik dünyasının tanınmış ismi Aleyna Tilki'nin annesidir. Aleyna Tilki'nin "Sen Olsan Bari", "Yalnız Çiçek", "Bu Benim Masalım" ve "Retrograde" gibi hit şarkıları ile tanınmasının ardından Havva Öztel, kızıyla birlikte yaşamaya başlamıştır. Trabzonlu olan Havva Öztel, eşinden 2017 yılında boşandıktan sonra, kızıyla birlikte hayatına devam etmektedir. Şöhret kazanmadan önce bir okulda müdür yardımcılığı yapan Öztel, Aleyna Tilki'nin başarısı sonrasında bir yurt sahibi oldu ve kızının desteğiyle kendi spor markasını kurdu. 44 yaşındaki Havva Öztel, iki çocuk annesi olup, Instagram'da yaptığı paylaşımlarla dikkat çekmektedir.

Aleyna Tilki'nin Annesi Kimdir

Aleyna Tilki'nin annesi nereli?

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, Trabzon'un Of ilçesindendir.

Aleyna Tilki'nin annesi ne iş yapıyor?

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel, Aleyna Tilki'nin popülerliği artmadan önce bir okulda müdür yardımcısı olarak çalışıyordu. Kızının şöhretiyle birlikte, kendi işini kurarak bir spor markası da oluşturdu. Ayrıca, Aleyna'nın destekleriyle bir yurt sahibi oldu. 2017'de eşi Mehmet Tilki'den boşandıktan sonra, kızlarıyla birlikte yaşamaya başladı ve sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekiyor.

Aleyna Tilki kimdir?

Aleyna Tilki, 28 Mart 2000'de Trabzon'un Of ilçesinde doğdu, ancak Konya'da büyüdü. İlk kez televizyon ekranlarında 2014 yılında "Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasına katılarak yer aldı. Ağustos 2016'da Emrah Karaduman'ın "Cevapsız Çınlama" adlı şarkısında vokal olarak yer aldı ve bu parça, YouTube'da Türkiye'nin en çok izlenen video klibi oldu. Şarkı, MusicTopTR listesinde 2 numaraya yükseldi. Tilki, Temmuz 2017'de "Sen Olsan Bari" adlı ilk solo parçasını yayımladı ve bu şarkı Türkiye listelerinde 1 numara oldu.

Tilki'nin kariyerindeki ilk aylarında, yaşının küçük olması nedeniyle içkili mekanlarda sahne alması eleştirildi. Kasım 2016'da Diyarbakır’daki konserinde mekâna iki el yapımı ses bombası atıldı. 

Aleyna Tilki Kimdir

5 Haziran 2019'da "Yalnız Çiçek" adlı şarkısını yayınladı ve bu klip, video izlenme ölçüm platformunda 24 saatte en fazla izlenen kliplerden biri oldu. Aynı yılın Mayıs ayında, Cornetto için hazırladığı "Nasılsın Aşkta" klibi YouTube’da en çok izlenen video oldu. Tilki, 2019'da Warner Music Group ile anlaşarak bir İngilizce albüm ve 4 parça yapacağı duyuruldu.

Urfi Çetinkaya kimdir? Çocuğu var mı? Neden öldü? Urfi Çetinkaya kimdir? Çocuğu var mı? Neden öldü?

Aleyna Tilki, LGBTQ+ destekçiliğini 2020 yılında sosyal medya paylaşımlarıyla duyurdu. 2020'de Acun Ilıcalı'nın Exxen platformunda "İşte Bu Benim Masalım" dizisinde başrol oynamaya başladı. 26 Şubat 2021'de, Dua Lipa ve diğer sanatçılarla işbirliği yaptığı İngilizce şarkısı "Retrograde"in klibi yayımlandı. Eurovision'a katılmayı planlamadığını açıklayan Tilki, Türkiye'yi uluslararası arenada tanıtmak istediğini belirtti.

Aleyna Tilki, toplumsal konulara yönelik yorumları ve alışılmışın dışında paylaşımlarıyla da dikkat çekiyor. 2022'de, İstanbul’daki LGBTİ artı karşıtı yürüyüşle ilgili paylaşımı nedeniyle Çorum'un Osmancık Belediyesi, ilçede yapacağı konseri iptal etti.

Kaynak: Haber Merkezi