Aksaray'ın Hacı Hasanlı Mahallesi Kalealtı Caddesi'nde gerçekleştirilen trafik uygulamasında alkollü araç kullanan bir sürücü, hem polislere hem de gazetecilere tepki gösterdi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekiplerinin gerçekleştirdiği şok uygulamada, şüphe üzerine durdurulan 34 TS 0068 plakalı otomobilin sürücüsü T.S. (31), alkollü olarak bulundu.

Ekipler, sürücünün ehliyet ve ruhsatını kontrol ettikten sonra, tedirgin tavırları üzerine alkol muayenesi yapılmasına karar verdi. İlk başta alkolmetreye üflemeyi reddeden T.S., uygulama amirinin devreye girmesiyle ikna edilerek teste tabi tutuldu. Test sonucunda T.S.'nin 1,16 promil alkollü olduğu belirlendi.

Olay yerine çağrılan polis otosunda, T.S. kendisini görüntülemeye çalışan gazeteciye tepki gösterdi. Gazetecinin üzerine yürüyen T.S., “Senin görevin bu değil kardeşim. Senin görevin başka, boş ver. Senin görevin nedir arkadaşım?” diyerek tepkisini dile getirdi. Ayrıca, ceza almamak için polis memurlarına sürekli telefonla yardım çağrısı yapan T.S., kimseyi aramak istemediğini ifade etti.

Serik'te Sulama Kanalına Uçan Araçta Şanslı Kurtuluş Serik'te Sulama Kanalına Uçan Araçta Şanslı Kurtuluş

Gazetecinin görüntü almaya devam etmesine sinirlenen T.S., bu kez "Ayıp" diyerek küfür etti. Sonuç olarak, T.S.’ye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesildi ve ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağrılan bir yakınına teslim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı