Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇAKÜ tarafından Yetenek Sınavı Simülasyon Uygulaması Düzenlendi Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇAKÜ tarafından Yetenek Sınavı Simülasyon Uygulaması Düzenlendi

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Çankırı Müsabakaları 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda gerçekleştirildi.
Yarışmaların açılışı. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmaların konuşmasını yaparak katılımcı öğrenci, öğretmen ve velilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Öztürk, “Çocuk oyunla büyür, oyunla hayata atılır. Bu açıdan düzenlenen bu yarışmanın arkasında büyük emekler ve çabalar var” ifadelerinde bulunarak, Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasının aslında bir oyun değil, eğitim hareketi olduğuna değindi. İl Müdürü, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen okul yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.

D S C F5824

Açılış konuşmasının akabinde, İl Milli Eğitim Müdürü Öztürk ve Şehit Hilmi Bıyıklı İlkokulu Müdürü Ziya Doğan, tamamen yerli ve milli bir oyun olan “Küre” oyununu oynadılar. Turnuvada, il merkezi ve ilçelerdeki okullarda yapılan ön elemeler sonucunda her bir oyun kategorisinde birinci olan öğrenciler okullarını temsil etmek üzere belirlendiler. İlimizde bulunan ilk ve ortaokullarımızdan öğrencilerin katılım sağladığı turnuvanın bu yıl 6.sı düzenlendi. Yarışmalarda "Mangala, Pentago, Equilibrio, Q-Bitz ve Küre" oyunlarında öğrenciler kıyasıya mücadele ettiler.

D S C F5808

Kaynak: İl Milli Eğitim Müdürlüğü