ÖZEL HABER/Kızılırmak bölgesinde çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini güvence altına almak ve taşkın riskini önlemek amacıyla önemli bir çalışma başlatılıyor. Alıca ve Karadayı köylerinde, nehir kıyısında yaşanan arazi kayıplarını önlemek için kıyı koruma alanları oluşturulacak ve su taşkınlarına karşı nehir yatağı genişletilecek.
AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte bölgeye giderek yapılacak çalışmaları yerinde inceledi. Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Alıca Köyü ve Karadayı Köyü Kızılırmak nehri kenarında arazi kaybını önleyecek kıyı koruma alanları oluşturmaya ve taşkın riskine karşı nehir yatağını genişletmeye başlıyoruz. Sulama kanallarımızı çiftçilerimizin mağduriyetini giderecek şekilde yeniden ele alıyoruz. Arazilerin daha verimli kullanılması ve ekilebilir alanların artırılması için arazi toplulaştırmalarındaki eksikleri gideriyoruz. Yapacağımız çalışmalar öncesinde DSİ 52. Şube Müdürü Tarık Anıl Koçak, İl Genel Meclis Başkanımız Ahmet Ulusoy, DSİ 52. Şube Müdür Vekili Murat Çavdar, Kızılırmak Sulama Birliği Başkanı Levent Özdemir ve teşkilatımız ile birlikte yerinde inceledik. Üreticilerimizin verimli ve sürdürülebilir bir tarımsal faaliyet yapabilmesi için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz."
Bölgedeki çiftçilerin daha verimli ve sürdürülebilir tarımsal üretim yapabilmesi için sulama kanallarının yenilenmesi, arazi toplulaştırmasındaki eksiklerin giderilmesi gibi adımların hızla hayata geçirileceği belirtiliyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Kızılırmak kıyısındaki tarım alanlarının korunması ve çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hedefleniyor.
HABER: Burak Kaya