Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çankırı İl Başkanı Ahmet Şükrü Kanat, 2024 yılı yükseköğretim kurumları sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında, Çankırı’ya gelecek üniversite öğrencilerine destek vereceklerini duyurdu. Kanat, gençlerin üniversite hayatına adım atarken karşılaşabilecekleri zorlukları hafifletmek amacıyla CHP olarak çeşitli önlemler alacaklarını belirtti.

Ahmet Şükrü Kanat, özellikle AKP iktidarının yanlış eğitim ve ekonomi politikalarının üniversite öğrencilerini büyük zorluklarla karşı karşıya bıraktığını ifade etti. Bu sorunlar arasında barınma, ulaşım ve diğer temel ihtiyaçların başı çektiğini vurgulayan Kanat, CHP Çankırı olarak bu süreçte öğrencilerin yanında olacaklarını ve sorunlarına çözüm bulmak için çalışacaklarını dile getirdi.

Kayıt dönemi boyunca CHP Çankırı teşkilatından il eğitimden sorumlu başkan yardımcısı ile kadın ve gençlik kolları yöneticileri, öğrencilere yardımcı olacak. Öğrencilerin kayıt süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kanat, ayrıca Çankırı otogarında bir karşılama standı kurulacağını açıkladı. Bu stantta, kayıt için şehre gelen öğrenciler ve ailelerine, kayıt yerlerine ulaşım, şehirdeki barınma olanakları ve diğer önemli konular hakkında bilgi verileceğini belirtti.

Samsun'da Jandarmadan Büyük Operasyon: 32 Bin 740 Makaron Ele Geçirildi! Samsun'da Jandarmadan Büyük Operasyon: 32 Bin 740 Makaron Ele Geçirildi!

Kanat, CHP olarak Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanet ettiği ülkenin geleceği adına, gençlerin eğitim hayatında yanlarında olmanın önemine dikkat çekti. Üniversiteye yeni adım atan gençlerin yaşamlarını kolaylaştırmak, eğitim süreçlerinde destek olmak ve onların başarıya ulaşmalarına katkı sağlamak amacıyla bu tür desteklerin süreceğini belirtti.

Son olarak, CHP Çankırı İl Başkanı Ahmet Şükrü Kanat, Çankırı’da yükseköğrenim görecek tüm öğrencilere başarılar dileyerek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu süreçte öğrencilerin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. Üniversiteye yeni başlayan gençlerin hayat yolculuklarında karşılaştıkları zorlukları aşmaları için CHP’nin her zaman onların yanında olacağını ifade etti.

Kaynak: Berkay Tozlu