Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Ankara illerini kapsayan önemli yol güzergâhlarında, ağır tonajlı araçlara yönelik yeni bir trafik kısıtlaması uygulanacak. Bakanlık, kamyon, çekici ve tanker gibi ağır taşıtların, 21 Şubat Cuma günü saat 13:00 ile 23 Şubat Pazar günü saat 13:00 arasında belirtilen yollarda seyahat etmelerinin yasaklandığını duyurdu.
Söz konusu yasaklama, D100 ve D750 Devlet Yolları ile TEM ve Kuzey Marmara Otoyollarını kapsıyor. Bu önlem, özellikle kötü hava koşullarının ve kar yağışının etkisiyle trafik akışındaki olumsuzlukları önlemeyi amaçlıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Şubat Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Bolu ve Karabük’ün batısında, İstanbul’da ise bu akşamdan itibaren kuvvetli kar yağışı beklediklerini ve yağışların pazar günü öğle saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yalnızca tedarik sürecinde aksama yaşanmaması gereken araçların bu kısıtlamadan muaf olacağını belirtti. Kısıtlamaların, kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle güvenliği sağlamak adına alındığı vurgulandı.