Adidas, Almanya menşeli tanınmış bir spor giyim ve ayakkabı markasıdır. Şirketin ana ofisi Almanya'nın Herzogenaurach şehrinde bulunmaktadır. Adidas markası, ürünlerini dünya çapında üretmektir. Şirketin üretim tesisleri dünya çapında birçok ülkede bulunmaktadır. Asya ülkeleri, Çin, Vietnam ve Endonezya'daki tesislerin büyük üretim kapasitelerine sahip olduğu köklü bir üretim ağına sahiptir. Ayrıca Adidas'ın bazı ürünleri Avrupa ve Amerika'da da üretilmektedir.

Pexels Photo 89910

Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi? Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi?

Adidas'ın tarihçesi

Adidas, 18 Ağustos 1949'da Almanya'nın Herzogenaurach şehrinde kurulmuş bir spor giyim ve ayakkabı markasıdır. Şirketin kurucusu Adolf Dassler adında Alman bir iş adamıdır. Adolf'a genellikle şirketin adına dahil edilen "adi" adı veriliyordu ("adi" - "das" - "ler" -> adidas). 

Adidas'ın kökeni spor ayakkabı üretimine kadar uzanmaktadır. Adolf ve Rudolf Dassler 1920'lerin sonlarında birlikte ayakkabı üretmeye başladılar. Başlangıçta kauçuk ve deri malzemeleri kullanarak spor ayakkabılar üretmeye odaklandılar. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra şirket 1949 yılında resmi olarak Adidas adıyla kuruldu ve ikonik 3 bant desenli ayakkabılar üretmeye başladı. 

Pexels Photo 812871

Adidas, özellikle 1970'li ve sonraki yıllarda futbol ayakkabısı ve spor giyimde çığır açan tasarımlarıyla tanındı. Yıllar geçtikçe şirket, dünya çapında sporcular ve spor takımları arasında tercih edilen bir marka olarak ün kazandı. Günümüzde Adidas, spor giyim, ayakkabı, aksesuar ve spor ekipmanlarını kapsayan çok çeşitli ürünler sunmakta ve tanınmış bir uluslararası marka olarak faaliyet göstermektedir.

Kaynak: Haber Merkezi