Adana’da termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği sıcak hava, yüksek nemle birlikte hissedilen sıcaklığı 50 dereceye çıkardı. Sıcakların yoğun bir şekilde etkili olduğu kentte, Meteoroloji’nin yaptığı uyarılar vatandaşları gölgelere sığınmaya mecbur bıraktı.

Sıcaktan en çok etkilenenlerden biri de çocuklar oldu. 7 yaşındaki Adnan Avcı, sıcak hava nedeniyle dışarıda oyun oynamakta zorlandığını belirterek, "O kadar sıcak ki oyun bile oynanmıyor. Oyun oynayamıyorum, terliyorum. Kardeşim ile de oynayamıyorum sıcak yüzünden. Akşamları serin olduğu için akşamları oyun oynuyoruz" dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Davizan, Adana’da sıcak havaların durulmadığını ve nemin işleri daha da zorlaştırdığını dile getirdi. "Adana'da hava çok sıcak. Nem de yüksek olduğu için bizi bunaltıyor. Sıcakta çalışıyoruz, emek veriyoruz. Zor sıcaklarda çalışmak," şeklinde konuştu.

Bir diğer Adanalı, Aydın Çıvak ise Adana'da yaşamanın sıcak hava nedeniyle zor olduğunu vurguladı. "Burası çok sıcak, Adana yaşanacak bir yer değil. Ama mecburen yaşamak zorundayız. Hava sıcaklığından halimiz harap. Nem ile birlikte hava 40 derece ise oluyor 60-70 derece" ifadelerini kullandı.

E-devlet ile Emlak İlanları Güvence Altında: Yeni Dönem Başladı E-devlet ile Emlak İlanları Güvence Altında: Yeni Dönem Başladı

Adana’da sıcakların bir süre daha devam edeceği tahmin ediliyor. Yetkililer, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan bireylerin sıcaktan korunmak için dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı