Prof. Dr. Acar Baltaş merak konusu oldu. Bu yazıda "Acar Baltaş kimdir?", "Acar Baltaş kaç yaşında?", "Acar Baltaş ne iş yapıyor?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Berfu Yenenler kimdir? Nasıl ünlü oldu? Berfu Yenenler kimdir? Nasıl ünlü oldu?

Acar Baltaş kimdir?

Prof. Dr. Acar Baltaş, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde yüksek öğrenimini yaptı. Ardından, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Nörofizyoloji alanında doktora yaparak yüksek beyin fonksiyonları konusunda uzmanlaştı.

1981 yılında “Tıp Bilimleri Doktoru”, 1986’da “Uygulamalı Psikoloji Doçenti” ve 1996’da “Profesör” unvanlarını kazandı. 1982 yılında Amerika’da stres azaltma teknikleri, beyin yıkımlarının bilgisayarlarla rehabilitasyonu ve ağrı kontrolü konularında çalışmalar yaptı. 1988’den itibaren THY kabin personeli ile beş yıl süren bir davranış düzenleme projesi yürüttü.

Acar Baltaş Kimdir

Prof. Dr. Acar Baltaş, Türkiye’de psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu göstermiş bir öncüdür. 1983 yılından bu yana, sağlıklı insanların hayat kalitesini ve işletmedeki verimliliği artırmaya yönelik seminerler vermiş, uygulamalar yapmıştır. Türk kültürünün değer sisteminden çıkan eğitim programları ve ekip çalışması konularında birçok kuruluşun uluslararası başarılarının hazırlayıcısı olmuştur.

21 .yüzyılda iş hayatı, değişim, ekip çalışması, liderlik ve duygusal zekâ konularında yazılı ve görsel medyada çok sayıda röportaj ve program yapmıştır. 1996-1999 yılları arasında Türk A Milli Futbol Takımı’nın, 2002 yılından itibaren ise Galatasaray futbol takımının psikolojik danışmanlığını yürütmüştür.

Prof. Dr. Acar Baltaş, eşi Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la birlikte kurucusu oldukları Baltaş-Baltaş Yönetim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’ni ve Baltaş-Eksen Seçme, Değerlendirme ve Organizasyon Merkezi’ni yönetmektedir. Türk kültürünün değer sisteminden çıkan dönüşüm programları ve ekip çalışması konusunda birçok kuruluşun uluslararası başarılarının hazırlayıcısı olmuştur.

Yasal yollarla toplam 600.000 adet satışı yapılmış olan “Stres ve Başaçıkma Yolları,” “Bedenin Dili,” “Ekip Çalışması ve Liderlik,” “Üstün Başarı,” “Hayalini Yorganına Göre Uzat,” “İnsana ve İşe Değer Katan Yeni İK,” “Türk Kültüründe Yönetmek,” “Akılsız Duyguların Cezasını Kararlar Çeker” ve “Baltaş Grubu Yönetim El Kitapları” gibi kitapların yazarıdır.

2009-2016 yılları arasında Harp Akademileri’nde kurmay subay adaylarına ve terfi eden generallere kişilik ve liderlik eğitimleri vermiştir. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde antrenörlere yönelik programlar da yönetmiştir.

Prof. Dr. Acar Baltaş, Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la evli ve iki çocuk babasıdır. Baltaş, Türkiye’nin psikoloji ve yönetim alanındaki önemli isimlerinden biri olarak, hem akademik hem de uygulamalı çalışmalarıyla geniş bir etki yaratmıştır.

Acar Baltaş kaç yaşında?

Prof. Dr. Acar Baltaş, 1956 yılında doğmuştur. Bu nedenle 2024 itibarıyla 68 yaşındadır.

Acar Baltaş Ne Iş Yapıyor

Acar Baltaş ne iş yapıyor?

Prof. Dr. Acar Baltaş, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde yüksek öğrenimini tamamladı. Ardından, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde nörofizyoloji alanında doktora yaparak yüksek beyin fonksiyonları konusunda uzmanlaştı.

1981 yılında “Tıp Bilimleri Doktoru,” 1986’da “Uygulamalı Psikoloji Doçenti,” ve 1996’da “Profesör” unvanlarını kazanan Baltaş, 1977-1997 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde çalıştı. Türkiye’de psikolojinin iş hayatında uygulanmasının öncüsü olarak kabul edilen Baltaş, 1983 yılından itibaren sağlıklı yaşam ve iş hayatında verimliliği artırma konularında seminerler ve uygulamalar gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Acar Baltaş, Türk kültüründen çıkan eğitim programları ve ekip çalışması konularında birçok kuruluşun uluslararası başarılarına katkıda bulunmuştur. 1988’den itibaren THY kabin personeli ile beş yıl süren bir davranış düzenleme projesi yürütmüştür.

Spor psikolojisi alanında da önemli çalışmalar yapan Baltaş, 1996-1999 yılları arasında Türk A Milli Futbol Takımı’nın, 2002 yılından itibaren ise Galatasaray futbol takımının psikolojik danışmanlığını üstlenmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu’nda genç sporcular için karakter gelişimi ve psikolojik performans danışmanlığı programlarını yönetmiştir.

Prof. Dr. Acar Baltaş, “Stres ve Başaçıkma Yolları,” “Bedenin Dili,” “Ekip Çalışması ve Liderlik,” “Üstün Başarı,” ve “Türk Kültüründe Yönetmek” gibi birçok kitabın yazarıdır. Ayrıca, Harp Akademileri’nde kurmay subay adaylarına ve generallere kişilik ve liderlik eğitimleri vermiştir.

Prof. Dr. Acar Baltaş, eşi Prof. Dr. Zuhal Baltaş ile birlikte Baltaş-Baltaş Yönetim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’ni ve Baltaş-Eksen Seçme, Değerlendirme ve Organizasyon Merkezi’ni yönetmektedir. Bu merkezler, Türk kültürünün değer sisteminden çıkan dönüşüm programları ve ekip çalışması konusunda birçok kuruluşun uluslararası başarılarının hazırlayıcısı olmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi