Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk iş adamı, siyasetçi ve hayırseverdir. 1962 yılında Tokat'ın Zile ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatını Zile'de tamamladıktan sonra iş dünyasına adım atmış ve uzun yıllar ticaret alanında faaliyet göstermiştir. Ticari başarılarıyla tanınan Uraloğlu, zamanla iş dünyasındaki etkinliğiyle öne çıkmış ve bölgesinde saygın bir iş insanı olarak bilinmektedir. Uraloğlu, 1988 yılında ise Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirmiştir.

1989 yılında Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü'nde Etüt Ekip Mühendisi olarak göreve başlayan ve ardından 1990-1998 yılları arasında Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğü'nde çeşitli görevlerde bulunan Uraloğlu, 1998'de Erzurum Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisi olarak atanmıştır. 2003'te Trabzon 10. Bölge Müdür Yardımcısı, 2005'te Kayseri 6. Bölge Müdürü, 2006'da Samsun 7. Bölge Müdürü olarak görev almış ve 2009'da kısa bir süre Bursa 14. Bölge Müdürü olarak çalışmıştır.

Daha sonra Samsun'a dönerek 6,5 yıl boyunca Bölge Müdürlüğü yapan Uraloğlu, 2012'de İzmir 2. Bölge Müdürü olarak atanmıştır. 2015 yılında İzmir Bölge Müdürü iken AK Parti'den Trabzon milletvekili aday adayı olmuş, fakat aday gösterilmemiştir. 23 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karayolları Genel Müdürü olarak atanan ve 4 Haziran 2023'te Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak göreve başlayan kişi bu dönemde görev almıştır.

Siyasi hayata olan ilgisiyle de tanınan Abdulkadir Uraloğlu, zaman zaman siyasi görevlerde de bulunmuştur. Siyasi duruşu ve çalışmalarıyla da dikkatleri üzerine çeken Uraloğlu, Zile ve çevresinde halkın desteğini kazanmıştır.

Whatsapp Image 2024 06 20 At 12.23.28Abdulkadir Uraloğlu'nun hayırseverlik faaliyetleri de oldukça konuşulmaktadır. Özellikle Zile ve Tokat'a yönelik çeşitli sosyal ve kültürel projelere destek vermiş, bölgesel kalkınmaya ciddi anlamda katkıda bulunmuştur. Tokat'ta eğitim, sağlık, spor gibi alanlarda yapılanma ve gelişim için çeşitli katkılarda bulunmuştur.

Nilgün Yılmaz kimdir? Dilan Polat'ın yengesi Nilgün Yılmaz tahliye oldu mu? Nilgün Yılmaz kimdir? Dilan Polat'ın yengesi Nilgün Yılmaz tahliye oldu mu?

Uraloğlu'nun iş yaşamı boyunca edindiği deneyimler ve liderlik vasıfları, onu hem iş dünyasında hem de siyasette önemli bir figür haline getirmiştir. Bölgesindeki ekonomik ve sosyal dinamikler üzerinde olumlu etkileri olmuş, insanların yaşam kalitesini artırmak için çalışmalar yapmıştır.

Abdulkadir Uraloğlu nereli?

Hem ticari başarılarıyla hem de toplumsal katkılarıyla tanınan Abdulkadir Uraloğlu, aslen Tokat'lıdır. 66 yaşındaki iş insanı, bölgesinin gelişimine katkıda bulunarak ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirerek önemli bir rol oynamış ve insanların hayatında olumlu izler bırakmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi