Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu tarafından açıklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, küçük kızın ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılarak öldüğü belirlendi.

Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduktan 18 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın otopsi işlemi sırasında 91 örnek alınarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu’nun hazırladığı raporda, çocuğun ölümünün kaybolduğu gün olan 21 Ağustos’ta gerçekleştiği ifade edildi. Raporda, küçük kızın cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığına dair mevcut verilerle tıbben bir değerlendirme yapılamadığı belirtildi.

Sol diz altındaki bacağının kopmasına neden olan travmanın ölüm sonrası hayvanlar tarafından meydana geldiği belirtilirken, "Çocuğun ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği, oy birliği ile mütalaa edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Maltepe'de Tasmasız Pitbull Gence Saldırdı, Vatandaşlar Yardıma Koştu Maltepe'de Tasmasız Pitbull Gence Saldırdı, Vatandaşlar Yardıma Koştu

Narin Güran’ın ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki diş izleriyle ilgili yapılan incelemenin sonuçları ise henüz açıklanmadı. Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu’nun bu konuda hazırlayacağı mütalaanın soruşturmanın seyrine önemli katkı sağlaması bekleniyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı