Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşanan trajik olayda, 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlanarak dava aşamasına taşındı. 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan küçük Narin'in ölümü üzerine tutuklanan anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar, "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanacak.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede yer alan bilgiye göre, HTS ve baz istasyonu verileri, olay anında şüphelilerin hepsinin aynı evde olduğunu gösteriyor. Ayrıca cinayetin işlendiği gün bir güvenlik kamerası tarafından kaydedilen kırmızı araç, şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın aracına ait olarak belirlendi. Olayla ilgili deliller, şüphelilerin ortak bir fikir birliği ile Narin Güran’ı öldürdüğünü ve suç fiilini müşterek bir iradeyle gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor.

İddianamede, şüphelilerin olay sırasında aynı yerde oldukları net bir biçimde belirtilirken, kamera kayıtlarında çiftliğe ait bir kamera açısından geçen kırmızı aracın 15.44’te Eğertutmaz Deresi yakınlarında durduğu, 38 dakika sonra da bölgeden ayrıldığı tespit edildi. Bu araçla ilgili analiz, arabanın Nevzat Bahtiyar tarafından kullanıldığını doğruladı. Şüpheliler, cinayet sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 7 Kasım’da yapılacak. Mahkemeye Narin’in babası Arif Güran müşteki sıfatıyla, tutuklu sanıklar dahil 21 kişi ise tanık olarak çağrıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Diyarbakır Barosu da müşteki kurum olarak davaya katılacak. Mahkemeye yönelik tensip zaptında, şüphelilerin tutukluluğunun devam etmesi, kuvvetli suç şüphesine dair somut deliller bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı vurgulandı.

Sanıkların olayla ilgili sessizliklerini koruduğu ve cinayetin neden işlendiği hususunda herhangi bir açıklamada bulunmadıkları belirtilirken, küçük Narin'in ailesinin ve Diyarbakır halkının, davada adaletin sağlanmasını beklediği ifade ediliyor.

Kırklareli'nde mobilya mağazasında yangın: Müdahale devam ediyor Kırklareli'nde mobilya mağazasında yangın: Müdahale devam ediyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı