Gaziantep’te doğuştan işitme engelli 7 yaşındaki Ecrin Oygur, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun temin ettiği işitme cihazı sayesinde eğitim hayatında önemli bir başarı elde etti. Şahinbey Latife Özmimar İlkokulu'nda öğrenim gören Ecrin, öğretmenleri ve arkadaşlarının desteğiyle hem akademik hem de sosyal anlamda dikkat çeken bir gelişim kaydetti.

Ecrin’in sınıf öğretmeni Güler Ayyıldız, Ecrin’in işitme cihazı kullanmaya başlamadan önceki durumunu anlatarak, “Kulaklık takmadan önce Ecrin hırçın bir çocuktu. İşitme cihazını kullanmaya başladıktan sonra özgüveni arttı ve iletişim becerileri gelişti. Okula olan ilgisi ve isteği gözle görülür şekilde arttı. Başlangıçta çekingen olan Ecrin, artık kendini ifade edebilmekte ve arkadaşlarıyla daha fazla etkileşim kurmaktadır. Şu an derslerde konuşmaması için bile uyardığım zamanlar oluyor, bu da onun gelişiminin bir göstergesi” dedi.

Ayyıldız, Ecrin’in başarısında ailesinin ve arkadaşlarının desteğinin de büyük rol oynadığını belirtti. “Ecrin okula başladığında çok sessizdi. Hem ailesi hem de sınıf arkadaşları sayesinde kendini geliştirdi. Diğer çocuklar onu dışlamadı, aksine çok sevdiler. Ecrin, özel ihtiyaçlarına rağmen sınıfın en başarılı öğrencisi. Her zaman ‘Öğretmenim, ben birinci olmak istiyorum’ diyerek hedefleri doğrultusunda çalıştı. Onunla gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Güler Ayyıldız, öğretmen olarak dezavantajlı öğrencilere özel bir ilgi göstermenin önemini vurguladı. “Öğretmenler olarak dezavantajlı çocuklarımıza öncelik vermemiz gerekiyor. Her öğrencimize aynı özveriyle yaklaşıyoruz; ancak özel ihtiyaçları olan öğrencilere ayrı bir destek sağlanmalı. Ecrin’i gözümün önünden ayırmıyorum. Sınıf arkadaşlarıyla Ecrin gelmeden önce durumu konuştum. Arkadaşları çok akıllı ve Ecrin’i asla dışlamadılar, aksine onu çok seviyorlar. Ecrin ve diğer öğrencilerimle aramda güçlü bir bağ var, özellikle de Ecrin bana sık sık sarılıyor” şeklinde konuştu. 

Fransa'da yeni hükümet kuruldu: Macron, Michel Barnier'i atadı Fransa'da yeni hükümet kuruldu: Macron, Michel Barnier'i atadı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı