Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Öztürk, mesajında Türk Milleti'nin 30 Ağustos 1922'de kazandığı zaferin, emsalsiz bir başarı olduğunu ve bu zaferin, milletimizin vatanseverliği ve kahramanlığı ile elde edildiğini vurguladı.

 

Öztürk, Türk Milleti'nin bu zaferle bağımsızlık uğruna neler yapabileceğini hem düşmanlarına hem de dostlarına bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağının bu zaferle tescillendiğine dikkat çekti. Mesajında, "Bu zaferle aziz milletimiz, hürriyetinden vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya ispatlamıştır. Büyük zaferin en önemli yanı, bu milletin azim ve iradesinin şartlar ne olursa olsun, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda neler yapabileceğini göstermesidir" dedi.

Çankırı’da Gece Yarısı Sağanak Yağış ve Dolu: Vatandaşlar Uykuda Yakalandı Çankırı’da Gece Yarısı Sağanak Yağış ve Dolu: Vatandaşlar Uykuda Yakalandı

 

Başkan Mehmed Öztürk, mesajında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk Milleti'nin yeniden doğuşunu müjdelediğini ve Cumhuriyet'e hayat verdiğini belirterek, bu zaferin 102. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve gururu içerisinde olduğunu ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarının kurtarıldığını ve Türk Milleti'nin hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuştuğunu belirtti.

 

Mesajının sonunda Başkan Öztürk, "Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 102. yıl dönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle, Büyük Zafer’in 102. yıl dönümünde, başta Ilgazlı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Burak Kaya