ÖZEL HABER/ Çankırı Atatürk Ortaokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen törene Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen,  Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından ise Çankırı İl Eğitim Müdürü Muammer Öztürk konuşma yaptı:

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı'nın oğlu son yolculuğuna uğurlandı Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı'nın oğlu son yolculuğuna uğurlandı

"Her yıl 23 Nisan'da Türkiye'nin ulusal egemenliğini ve Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bu özel günü kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara olan sevgi ve inancını göstererek onlara ülkenin geleceğini emanet etmiş ve bu özel günü yalnızca ve yalnızca çocuklara armağan etmiştir. Değerli misafirler; Türkiye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli bayramlar arasında en özel ve sevgi dolu olanıdır. Bu özel günde çocuklarımızın mutluluğu, güvenliği ve sağlığı için üzerimize düşen sorumluluğun farkına vararak daha iyi bir dünya bırakmanın önemini bir kez daha hatırlarız."

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Öztürk'ün konuşmasının ardından tören, minik öğrencilerin gösterileriyle başladı. 
 

Muhabir: Recep Arslan