Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBVÜ) Okçuluk Topluluğu, Akademi Türk Kültür Topluluğu, Türk Halk Oyunları Topluluğu ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Ata Sporları Vakfı, Altay Okçuluk ve Atlı Sporlar Kulübü iş birliği ile '2. Türk Tarih Şöleni' AHBV Beşevler Yerleşkesi'nde düzenlendi.

Etkinliğe, AHBV Rektörü Prof. Dr. M. Naci Bostancı 25 ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, 23 ve 24. Dönem Malatya Milletvekili ve Ata Sporları Vakfı Başkanı Ömer Faruk Öz, 22. Dönem Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak, 23 ve 24. Dönem Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Kırıkkale'de 19 Mayıs "Halk Koşusu" yapıldı Kırıkkale'de 19 Mayıs "Halk Koşusu" yapıldı

A W198542 02Türk tarihinin çeşitli dönemlerine ait kültürel ve tarihi unsurların yer aldığı etkinlikte; matrak, mas güreşi, mangala, ok talimi, şaman gösterisi, Türk savaş sanatları gösterisi, demir dövme etkinliği ve Türk halk oyunları gösterisinin yanı sıra sanatçılar Arslanbek Sultanbekov ve Akdeniz Erbaş da Türk dünyası halk şarkılarından oluşan konser verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı