10 Eylül 2024 tarihinde Çankırı’da düzenlenen toplantıda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2025 yılında uygulamaya başlayacağı yeni bitkisel üretim planlaması ve hayvancılık destekleme modeli tanıtıldı. Çankırı Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğe, Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, Vali Yardımcısı Metin Demirel, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ergin Çilali, İl Tarım Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, ziraat odası başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Toplantıda Vali M. Fırat TAŞOLAR; “Buraya katılan başta İl Müdürümüze ve Başkanımıza olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben bu toplantıya özellikle katılmak istedim. Gerçekten devrim diyebileceğimiz ciddi değişiklikler var. Güzel amaçlarla, güzel mevzuatlarla yapılan her şey güzel insanlarla şekillenir. Bizlerde bu devrim niteliğinde yapılan çalışmalara iyi niyetle katkı verelim. Ben eminim tarım anlamında her şey çok daha farklı, çok daha güzel ve çok daha özel olacak. Bu toplantıdan kendi adıma ciddi manada istifade ettim teşekkür ederim “dedi.

Samsun'da Jandarmadan Büyük Operasyon: 32 Bin 740 Makaron Ele Geçirildi! Samsun'da Jandarmadan Büyük Operasyon: 32 Bin 740 Makaron Ele Geçirildi!

İl Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN toplantının açılış konuşmasında; “Güçlü Türkiye istiyorsak güçlü tarımdan geçtiğini bilmeliyiz. Eğer ki biz dünyada söz sahibi olmak istiyorsak en az savunma sanayi savunma sistemi kadar tarımsal ve hayvansal üretimin öneminin bilincinde olmamız gerekir. Sayın Valimizin ve Bakanlığımızın destek ve katkılarıyla, gerek iklim değişikliğine bağlı olarak gerekse dünya ekonomisindeki değişikliklere bağlı olarak şekillenen sıkıntılara rağmen çiftçilerimizin ürettiğini görmek, üretmek için çabaladığını görmek bizim heyecanımızı artırıyor.  Huzurlu bir ortamda çalışmaktan zevk alıp, çiftçilerimize hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Sayın Bakanımız İbrahim YUMAKLI 'nın talimatlarıyla çıkarılan yeni mevzuatlarla çiftçinin artık daha çok kazanacağı ve “Ne üreteceğimi bilerek çabalayacağım" diyeceği noktaya gelmiş durumdayız.   Önceliğimiz, üretimde devamlılık, üretimin kayıt altına alınması, verimin artırılması ve bunun Tarımsal sanayiye ve yatırıma dönüştürülmesidir. Ülkemiz ve ilimizin tarımsal ve hayvansal üretimindeki yol haritasını belirleyecek bir sürece girmiş bulunmaktayız. Başta Çankırı ilimiz olmak üzere ülkemiz tarımsal ve hayvansal üretimine hayırlar getirmesini temenni ediyorum Sayın Valimiz ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu.

Toplantıda, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ergin Çilali, 2025-2027 yılları arasında uygulanacak yeni bitkisel üretim destekleme modeli hakkında detaylı bir sunum yaptı. Ayrıca, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından hayvancılık destekleme modeli, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü tarafından ise kullanılmayan atıl tarım arazilerinin kiraya verilmesi konularında bilgilendirme yapıldı.

Son olarak, toplantıya katılan teknik personel tarafından yeni destekleme modelindeki Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulamaları ve ÇKS takvimi hakkında bilgi verildi. Toplantı, soruların yanıtlanması ve dileklerin alınması ile sona erdi. Bu toplantı, tarım ve hayvancılık alanında yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendirildi.

Kaynak: İl Tarım ve Orman Müdürlüğü