Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), 23 Ekim 1840'ta Posta Nezareti adıyla başlayan serüveninin 184. yılını kutluyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren PTT, geniş hizmet yelpazesiyle ülke genelinde olduğu gibi Çankırı’da da çeşitli etkinliklerle bu özel günü kutladı.

Kutlamalar kapsamında PTT Başmüdürü Recep Türkben ve beraberindeki heyet, ilk olarak Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’ı ziyaret etti. Ardından basın mensupları ile bir araya gelen Türkben, PTT'nin tarihi, faaliyet alanları ve geleceğe yönelik vizyonunu anlattı. Türkben, "PTT, postadan kargoya, bankacılıktan e-ticarete birçok alanda lider konumunu koruyarak, her koşulda vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya devam ediyor. 184 yıllık köklü geçmişimize dayanarak, geleceğin teknolojilerini ve çevreye duyarlı projeleri hizmetlerimize entegre ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Çankırı’da Apartman Yangını! İtfaiye Ekipleri Hızla Müdahale Etti Çankırı’da Apartman Yangını! İtfaiye Ekipleri Hızla Müdahale Etti

Açıklamanın ardından, 184. kuruluş yıldönümüne özel olarak günün 184. müşterisi olan İlyas Öztürk’e çeşitli hediyeler takdim edildi. 67 yaşındaki Öztürk, e-Devlet işlemi yapmak üzere PTT’ye gelmişti. PTT’nin Çankırı genelinde 8 merkez, 2 şube ve 2 acente ile hizmet verdiğini belirten Türkben, “Çalışanlarımızın özverili çabaları sayesinde, her türlü zorluğun üstesinden gelerek vatandaşlarımıza hızlı ve güvenilir hizmet sunuyoruz,” dedi.

Çankırı’da coşkuyla kutlanan bu yıl dönümü, PTT’nin köklü geçmişine duyulan saygı ve geleceğe olan güçlü inançla taçlandı.

Kaynak: Haber Merkezi