15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Özel Güvenlik Denetleme Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Asım Bulat, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bacağından vurularak gazi oldu. Şu anda 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı olarak görevine devam eden Bulat, o gece yaşadıklarını ve Türkiye’nin ilk Polis Müzesi hakkında bilgileri paylaştı.

15 Temmuz gecesi, Ankara'daki askeri hareketlilik üzerine TRT Genel Müdürlüğü'ne giden Asım Bulat, FETÖ mensubu darbeci askerler tarafından helikopterden açılan ateş sonucu bacağından yaralandı. Tedavisinin ardından göreve dönen Bulat, darbecilerin amacına ulaşmasına engel olmak için mücadele etti. 8 yıldır bacağında taşıdığı kurşun parçası, kendisi için bir onur kaynağı oldu. Bulat, “O kurşun bizim için bir şeref. Allah bu dünyada bize gazilik nasip etti, inşallah diğer dünyada da gazi olarak kabul eder” dedi.

Bulat, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Gece saatlerinde, Genel Kurmay Başkanlığı’nın yakınlarından bir silah sesi duydum ve endişelenmeye başladım. İstanbul'dan gelen bir arkadaşım köprülerin kapatıldığını bildirdi. Güvenlik önlemleri almak için Genel Müdürlüğe döndüm ve TRT'ye gitmek üzere hazırlık yaptım. TRT önündeki askerlere karşı, helikopterden ateş açıldığında bacağımdan vuruldum. Hastaneye kaldırıldım ve tedavi sonrası tekrar görevime döndüm.”

9 Nisan 2021’de açılan Türkiye’nin ilk ve tek Polis Müzesi, Emniyet Teşkilatı’nın tarihini anlatan çeşitli eşyaları ve belgeleri sergiliyor. Müze, Osmanlı döneminden günümüze kadar olan polis tarihini kapsıyor ve şehitlerin hatıralarını da içeriyor. Bulat, müzenin kuruluşu ve işleyişi hakkında şu bilgileri verdi: “1911 yılında müzenin kurulması için çalışmalar başlatıldı, ancak Kurtuluş Savaşı nedeniyle açılamadı. 2020 yılında İçişleri Bakanlığı müzenin açılışını onayladı, ancak pandemi nedeniyle 2021'e ertelendi. Şu anda müze haftanın 6 günü ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.”

Bulat, müzenin 6 bölümden oluştuğunu ve özellikle 15 Temmuz ile ilgili bölümün kendisini derinden etkilediğini belirtti: “Müzenin her bölümü çok değerli ama 15 Temmuz bölümündeki eşyalar, birlikte çalıştığımız ve hayatını kaybeden arkadaşlarımızın hatıralarını taşıyor. Aileler, şehitlerimizin eşyalarını getiriyor ve bizler de bunları sergiliyoruz.”

Çankırı’da 25 Ekim'de Vefat Edenler Çankırı’da 25 Ekim'de Vefat Edenler

Asım Bulat, polis müzesinin ve 15 Temmuz şehitlerinin hatıralarının korunmasının önemini vurgulayarak, müzenin toplum için büyük bir değer taşıdığını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı