Ankara'dan hareket edip Çankırı, Karabük ve Zonguldak'a varacak olan Karaelmas Ekspresi, Batı Karadeniz Bölgesi'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı sunuyor. Ankara’dan ilk hareket tarihi 12 nisan 2024 olan tren 17, 24, ve 31 Mayıs’ta da hareket edecek

Sopacı, belediye meclis üyeleriyle birlikte yeni döneme başladı Sopacı, belediye meclis üyeleriyle birlikte yeni döneme başladı

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından ‘’ Türkiye'nin yeni turistik treni: Özel Karaelmas Ekspresi ile Batı Karadeniz Turistik Tren Turuna hazır  mısın!

Ankara’dan başlayarak Çankırı, Karabük ve Zonguldak’a giden bu trenle Batı Karadeniz Bölgesi’nin doğal, tarihi ve kültürel olarak zengin destinasyonlarını görme imkânına kavuşacak, unutulmaz anılar biriktireceksiniz.

 Güzergah üzerindeki önemli durak noktaları; Kalecik (Ankara) ,Tuz Mağarası ve müzelerle (Çankırı) ,Çerkeş (Çankırı) ,Hadrianoupolis Antik Kenti – Eskipazar (Karabük), UNESCO Kültürel Miras Kenti Safranbolu (Karabük), Türkiye’nin En Büyük Blok Ormanı Yenice (Karabük), Gökgöl Mağarası ile Zonguldak Maden Müzesi ve Kömür Deneyim Ocağı (Zonguldak)

Ankara’dan Hareket Tarihleri 1. Tur: 12 Nisan 2024 2. Tur: 17 Mayıs 2024 3. Tur: 24 Mayıs 2024 4. Tur: 31 Mayıs 2024’’ şeklinde paylaşım yaptı.

Kaynak: Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü