Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında 1 kişinin ölümüyle birlikte 10 kişi yaralanmıştı. Kazada mahsur kalanların kurtarılması için yaklaşık 21 saatlik bir süreç yaşandı. Kurtarılan vatandaşlardan 58 yaşındaki Ayşe Hatice Polat, helikopterle pistine indikten sonra yeri öptü. Akrabalarının sevinç gözyaşları arasında karşılanan Polat'a sağlık ekipleri ilk yardımı yaptı.
Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde Konyaaltı ilçesi Tünektepe Teleferik Merkezi'nde meydana gelen kazada, teleferik direği kırılarak 1 teleferik aracının zarar görmesi sonucu içerisindeki kişiler düşmüştü. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. Kazanın ardından teleferik çalışmaları durdu ve 24 kabinde yaklaşık 171 kişi mahsur kaldı. Hava ve karadan yapılan operasyonlarla mahsur kalanlar kurtarılmaya başlandı. Son olarak 3 kabinde kalan 13 kişinin kurtarılması beklenirken, yaklaşık 21 saat havada mahsur kalan Ayşe Hatice Polat helikopterle piste indirilerek kurtarıldı. Polat'ın iniş sonrası sevinçle yeri öpmesi ve akrabalarına sarılması duygusal anlara tanıklık etti. Sağlık ekipleri, Polat'a ilk müdahaleyi yaparak sağlık durumunu kontrol etti.
Bölgede kurtarma operasyonları sürerken, kalan 13 vatandaşın da en kısa sürede kurtarılarak güvenli bir şekilde aşağıya indirilmesi için yoğun çaba harcanıyor.

Kırıkkale'de 19 Mayıs "Halk Koşusu" yapıldı Kırıkkale'de 19 Mayıs "Halk Koşusu" yapıldı

A W181870 06

Kaynak: İhlas Haber Ajansı