Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Yaklaşık 31 milyar dolarlık bir ihracat geliri elde etmiş durumdayız” Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Yaklaşık 31 milyar dolarlık bir ihracat geliri elde etmiş durumdayız”

Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile 90 yıl sonra tekrar hayat buluyor. Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, TCDD, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çankırı Konfederasyonu ve TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu'nun iş birliğiyle koordine edilen bu proje, geçmişten geleceğe bir köprü kuruyor.

Turizm potansiyeli göz önüne alınarak geliştirilen bu proje, son dönemlerde popüler hale gelen tren turizminden faydalanmayı amaçlıyor. "Tuz Ekspresi" adını alan tur, Ankara-Çankırı-Ankara güzergahında cumartesi günleri günübirlik seferler düzenleyecek ve 250 yolcu kapasitesine sahip olacak. Tren, Ankara Garı'ndan hareket ederek Çankırı'da tam gün geçirdikten sonra akşam saatlerinde tekrar Ankara'ya dönecek.

Turun ilk durağı, Hititler döneminden beri kullanılan ve Türkiye'nin en büyüğü olan Yer Altı Tuz Şehri olacak. Katılımcılar, bu eşsiz deneyimle birlikte farklı konseptlere sahip butik müzeleri ve tarihi mekanları ziyaret etme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, Çankırı'nın coğrafi işaretli geleneksel lezzetlerini de deneyimleme imkanı sunulacak.

Tur programında yer alan diğer ilgi çekici mekanlar arasında Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi, Taş Mescit, Çankırı Müzesi ve Hazımiye Gazozcusu bulunuyor.

Turistik Tuz Ekspresi ile Çankırı'yı ziyaret etmek isteyenler, ilk 4 tur için 18 Mayıs, 25 Mayıs, 1 Haziran ve 8 Haziran tarihlerinde tanıtım fiyatı olan 990 TL'den bilet satın alabilecekler.

8Ca664E6 6562 40Aa Ad9A B3Ebda6D3C9C

Kaynak: Recep Arslan