Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuruları bugün sona erecek.

“Ben Her Yerde Varım” “Ben Her Yerde Varım”


2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na göre, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınav, 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınav başvuruları bugün (29 Mart 2024) saat 23.59'da sona erecek. Merkezi sınav başvuruları, "e-Okul" üzerinden gerçekleştiriliyor. Sınava katılım isteğe bağlı olmakla beraber, katılmak isteyen öğrenciler başvurularını internet sitesi üzerinden ücretsiz yapabilecekler. Sınav başvuruları, 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını internet sistemi üzerinden takip edebilecek.

Öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek olan sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda yapılacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınarak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrencilerin, sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı