ÖZEL HABER / Çankırı Şerafettin Arık 1. Amatör Ligi 11. Haftasında Ilgaz İlçe Stadı'nda Ilgazspor ile 1074 Çankırıspor maçında yaşananlar Çankırı'da büyük üzüntüye sebep oldu.

Ilgaz'a konuk olan 1074 Çankırıspor futbolcularına, Ilgazspor futbolcuları ve taraftarların saldırısı tüm detayları ile kameralara yansıdı.

Maçın bitimiyle birlikte Ilgazsporlu bir futbolcunun saldırısı ile alevlenen olaylar, diğer futbolcuların müdahil olması ve maçı tribünden izleyen Ilgazlı taraftarların taşkınlıkları ile daha da hız kazandı.

Çankırı’da Floor Curling Heyecanı Çankırı’da Floor Curling Heyecanı

1074 Çankırıspor forması ile maça çıkan genç futbolcular saldırılarda yaralanırken, Ilgazlı taraftarların kaldırım taşları ve sopalar ile misafir takım taraftarlarına saldırısı işi iyice çığırıdan çıkardı. Bu saldırılarda da Çankırı'dan maç izlemeye gelen 2 genç taraftar yaralandı.

Emniyet güçleri müdahalede yetersiz kalırken, saha içerisinde yaşanan olayların fitili ateşlenmeden zamanında müdahale edilmemesi eleştiri konusu oldu. Saha içerisinde 1074 Çankırıspor'lu futbolculara Ilgaz cephesinden saldırılar olurken emniyet ekiplerinin sahada yürür pozisyonda olmaları ve müdahalede yetersiz kalmaları saldırıların dozajını arttırdı.

Kurulduğu 2014 yılından bu yana tüm imkansızlıklara rağmen samimiyetle mücadele veren ve Çankırımızı yıllarca BAL Ligi'nde ve Ziraat Türkiye Kupası'nda en iyi şekilde temsil eden 1074 Çankırıspor'a karşı bu sezon birçok maçta yapılan haksız uygulamalara karşı yetkililer sessiz kalırken, akabinde yaşanan Ilgaz maçında futbolculara fiziksel saldırı hadisesi bardağı taşıran son damla oldu.

Bu sezon ligde lider pozisyonda olan ve önce BAL Ligi'nde sonrasında da 3. Lig'de Çankırı'yı temsil etmeyi hedefleyen 1074 Çankırıspor'a yapılan haksızlıklar tepkilere neden oldu.

Ilgaz'da yaşanan saldırılar ile ilgili kurumsal sosyal medya hesabından video yayınlayan 1074 Çankırıspor Kulübü, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Takımımıza yapılan çirkince saldırıyı kınıyoruz.

Bugün oynamaya çalıştığımız macta takımımıza yapılan çirkince saldırıya ait görüntüler. Futbol oynamaya değil kavga etmeye gelmişler.

Ilgaz'da takımımıza küfürler,hakaretler havada uçuşurken bunlara göz yumanlara şahit olduk.

Rakip takımdan en az 6-7 oyuncunun atılması gereken maçta takımımıza 3 kırmızı kart gösterildi.

Çankırıspor taraftarını hedef gösterenler, futbol terörü nasıl olur, izleyin bakalım. Bu olaylar bizim her maçımızda rakipler tarafından gerçekleştiriliyor.

Bu yapılanları unutmamız mümkün değil, hafızamıza kazıdık.

Muhabir: Furkan Ercan