Dursun Özbek kimdir? 

Dursun Özbek başarılı bir Türk iş insanı ve spor yöneticisidir. Tam adı Dursun Aydın Özbek'tir. İş hayatına 1972 yılında otomotiv sektöründe başlayan Özbek, iş hayatı boyunca çeşitli alanlarda tecrübe kazanmıştır. Giresun doğumlu olan Özbek, ortaokula kadar Giresun'da yaşamış. sonrasında ise ailesiyle birlikte İstanbula yerleşmiştir. 

78C7Ef22 5008 4D2B 9362 B00Fecbf1433

Yasmin Erbil kimdir? (instagram adresi) Yasmin Erbil kimdir? (instagram adresi)

Dursun Özbek nereli? Alevi mi? 

Dursun Özbek Giresun'a bağlı Şebinkarahisar köyünde dünyaya gelmiştir. Şuan 75 yaşında olan Özbek'in doğum tarihi 25 Mart 1949'dur. Özbek'in alevi olup olmadığıyla ilgili ise bir bilgi bulunmamaktadır. 

Dursun Özbek ne iş yapar? 

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde eğitimini tamamlayan Özbek, spora duyduğu ilgi sebebiyle hem İstanbul 1. Küme'de hem de üniversite takımında oynadı. Spor ve okul hayatının ardından kardeşiyle birlikte Taksim'de yedek parça işine atıldı. 

16 yılın ardından otomotiv sektöründen ayrılan Özbek, turizm ve otelcilik sektörüne giriş yaptı ve Nippon, Point, Kimeros ve Mabiche isimli otel zincirlerini kurdu. İsmi Galatasaray ile özdeşleşen Özbek, 2011 yılında Galatasaray'ın yönetim kurulunda yer aldı. 2014 yılında ise dönemin Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın başkan yardımcılığını yapan Özbek, 2015 yılında ise Galatasaray'ın 36. başkanı olarak seçildi. 

F9C9Badd E699 4Db7 8Bc0 Aff01A538583

Dursun Özbek şuan ne yapıyor? 

Dursun Özbek şuanda, turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul ve Ankara'da, Kimeros ve Mabiche otelleriyle de Antalya'da hem yatırımcı hem de işletmeci olarak faaliyet göstermektedir.

Ayrıca ilginizi çekebilir: https://www.cankirihaber.net/aras-bulut-iynemli-kimdir-nereli-babasi-kim

Muhabir: Şulenaz Durlanık