50 dereceyi bulan sıcaklarla kuruyan dağ eteklerindeki şelale, yağışlarla birlikte yeniden canlandı 50 dereceyi bulan sıcaklarla kuruyan dağ eteklerindeki şelale, yağışlarla birlikte yeniden canlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de, Eczacı Odası ve Robotik-Kodlama Derneği iş birliğiyle 23 Nisan etkinliği düzenlendi. Tosyalı Spor Tesisleri'nde gerçekleşen etkinlikte depremzedeler için çeşitli aktiviteler sunuldu. Çocuklar, robotik kodlama, çuval yarışması, halat çekme, yumurta taşıma gibi oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca, 3D kalemle çalışmalar yaparak güneş enerjisiyle uçabilen helikopterler ürettiler, hem eğlendiler hem de yeni şeyler öğrendiler.

Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Hatice Öktenay, etkinliğin amacını depremzede çocuklara yönelik bir etkinlik düzenlemek olarak belirtti. Başkan Öktenay, etkinlikte çocuklara birçok aktivite sunulduğunu ve gün boyunca eğlenip öğrendiklerini ifade etti.

Türkiye Robotik ve Kodlama Derneği Genel Başkanı Erdi Can Konur ise Teknofest döneminde daha teknolojik ürünlerle 23 Nisan etkinliği yapmayı planladıklarını belirtti. Konur, etkinliğin depremzedelerin olduğu bir yerde gerçekleşmesinin önemine vurgu yaparak, çocukların teknolojiye olan ilgisini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Etkinlik kapsamında çocuklara çeşitli aktiviteler sunulduğunu ve yoğun bir katılımın olduğunu ifade etti.

A W188769 07

Kaynak: İhlas Haber Ajansı