Çankırı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Okul Sporları Daire Başkanlığı'nın 2024 faaliyet programında yer alan ve büyük bir heyecanla beklenen Okullararası Satranç Grup Birinciliği'nde muhteşem bir performans sergiledi.

2-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen bu önemli müsabakada, genç kızlar kategorisinde Çankırı'yı gururla temsil ettiler ve ikinci sırada yer aldılar.

Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı

Turnuvaya Ankara, Kırıkkale, Samsun, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Çorum ve Amasya'dan 33 okul katıldı. Küçüklerden yıldızlara ve gençlere (hem kız hem erkek) kadar altı kategoride gerçekleşen mücadelede toplamda 176 sporcu müsabakalara katıldı.

Çankırı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi vermiş olduğu başarılı mücadele ile 6 kategoride ilk dört sıraya giren okullar arasına girmeye hak kazandı.

Bu sonuçla birlikte Çankırı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi 25-29 Mayıs 2024 tarihleri arasında Rize'de düzenlenecek olan Okul Sporları Türkiye Şampiyonası'nda Çankırı'yı temsil edecek.

Tobb Fen Lisesi

Turnuvanın genç kızlar kategorisinde, Çankırı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi, ikinci sırayı alarak büyük bir başarıya imza attı. Bu sonuçla, gençler kategorisinde:

  1. Samsun – Rıdvan Çelikel Fen Lisesi
  2. Çankırı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi
  3. Amasya Macit Zeren Fen Lisesi
  4. Kastamonu Fen Lisesi

Muhabir: Furkan Ercan