Asırlık lezzet "bamya yemeği"  

Çankırı yarenlerin ve düğünlerin vazgeçilmezi olarak yerini alan asırlık lezzet bamya yemeği, Çankırı mutfağının olmazsa olmazları arasında yerini alıyor.  

Dünyanın her yerinde yetişme özelliğine sahip olan bamya bitkisi ,sağlık için tam bir antioksidan kaynağı. Oldukça besleyici, lif oranı yüksek ve vitaminlerle dolu olan bamyayı tüketmeniz sağlığınız açısından yararlı olur. Bamya bitkisinin Çankırı  mutfağında nasıl yerini aldığını Çankırı Aşçılar Derneği Başkanı Hayrettin Karaoğlu  sizler için bizimle paylaştı. 

Lezzetinin püf noktası  

Bamya yemeğinin kuru bamya, çiçek bamya, kemikli tavuk etinden yapıldığını söyleyen Karaoğlu; yemeğin püf noktasının tülenerek yapıldığını, bamyayı haşlarken limon tuzu kattıklarını, kuyruk yağı ve el yapımı biber salçası kullandıklarını bu yüzden lezzetli olduğunu dile getiren Karaoğlu; "Bamyayı iyi dövmeli tüylerinden iyi arındırmalısınız hem lezzetli olmasını sağlar hemde yediğiniz zaman ağzınızda rahatsız edici bir his bırakmaz." sözlerini bizimle paylaşıyor.  

F4B01237 D7B6 42Af B1B1 E079940A9Ef8

  

Yaren ve Düğün yemeklerinin olmazsa olmazı  

Yaren yemeklerinin başında gelen lif oranı yüksek ve vitaminlerle dolu olan bamya yemeğini tüketmeniz sağlığınız açısından da yararlı olur. Düğünlerde ve Yaren Meclislerinde bamya yemeğini ekşi olduğundan soda niyetine sindirimi kolaylaştırması adına  tatlıdan sonra veriyorlar. 

Bamya çorbası Hem sebze yemekleri  kategorisine hem de et yemekleri kategorisine giriyor. 

Başkan Yılmaz: "Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Yıldırım" Başkan Yılmaz: "Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Yıldırım"

Kaynak: Haber Merkezi