Çankırı'da trafik kazalarına farkındalık yaratmak için fotoğraf sergisi düzenleniyor Çankırı'da trafik kazalarına farkındalık yaratmak için fotoğraf sergisi düzenleniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Adana'da gerçekleştirilen "Portakal Çiçeği Karnavalı", rekor katılımla başladı. Merkez Park'ta yapılan Fatma Turgut konserine 200 bin kişi katılırken, çocuk köyünde ise 30 bin çocuk ailesiyle eğlendi.

10 Kasım'a kadar sürecek olan ve 16 farklı şehirde sekiz aya yayılan bir kültür-sanat maratonu olan Türkiye Kültür Yolu Festivali, Adana ayağındaki "Portakal Çiçeği Karnavalı" ile büyük ilgi gördü. Festivalin açılışı, binlerce kişiyi bir araya getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı açılış töreninin ardından Adana'da festival başladı. Fatma Turgut'un Merkez Park'ta gerçekleştirdiği konser ise 200 bin kişiyi aynı anda eğlendirdi. Çocuk Köyü'nde ise 30 bin çocuk, aileleriyle birlikte festival coşkusunu yaşadı.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan "Gelenekten Gelen İlham" Koleksiyonu Defilesi, moda severlerle buluştu. Çiğdem Tunç'un sunuculuğunu yaptığı ve Banu Noyan'ın koreografisini hazırladığı defilede, 1400 ile 1650 yılları arasındaki dönemi yansıtan el emeği göz nuru 30 özel kostüm sergilendi.

Sokaklar, karnavalın ikinci gününde de coşkuyla dolup taşıyor.

A W182330 04

Kaynak: İhlas Haber Ajansı